Spectacolul „Dimineața de după…”, în premieră națională la Craiova

0
110

Teatrul Național „Marin Sorescu” vă invită astăzi, 14 februarie, la un spectacol în premieră națională: comedia „Dimineața de după…” a dramaturgului britanic Peter Quilter, în regia lui Mircea Cornișteanu. Spectacolul va fi prezentat de la ora 18.30, în Sala „Amza Pellea”, și nu este recomandat minorilor. Comedie modernă despre dragoste, sex şi relaţii, piesa se joacă în prezent pe scene ale teatrelor din Varşovia, Praga, Bratislava, Dresda, Sofia şi Asuncion. La Craiova, alte trei reprezentații vor mai putea fi văzute luna aceasta: pe 15, 17 și 25 februarie.

De Valentine’s Day, poftiți la teatru! Vă va descreți frunțile comedia „Dimineața de după…” a regizorului Mircea Cornișteanu, autor al unor spectacole de gen din dramaturgia modernă contemporană („Grăsana”, „Ultimul amant feroce” sau „Chinezii”). „Mi se pare un bun prilej de a lansa o nouă comedie în repertoriul românesc și de a face un spectacol care să aibă un sperat mare succes de public. Pentru că spectacolul de comedie este cel mai agreat”, declara, recent, Mircea Cornișteanu, totodată manager al teatrului. Spectacolul îi are în distribuție pe actorii Natașa Raab, Monica Ardeleanu, Cătălin Băicuș, Ștefan Cepoi, cărora li se alătură Tudorel Petrescu și Mirela Nicolae.

Peter Quilter este unul dintre dramaturgii britanici bine cunoscuți, piesele sale fiind traduse în numeroase țări și jucate în teatre importante din întreaga lume, de la show-uri pe Broadway până la spectacole pe scenele din Londra. Nominalizat de două ori la Premiul Olivier pentru Cea mai bună comedie (2006) și pentru Cea mai bună piesă nouă (2011), Peter Quilter este jucat pe scene din Roma, Praga, Cape Town, Varșovia, Amsterdam, Copenhaga, Rio de Janeiro, Toronto, Chicago, Sydney și Madrid.

I-au adus notorietatea piesele din 2005, „Glorios!” și „Capătul curcubeului”, drama muzicală despre ultimele luni din viața actriței Judy Garland. Muzicalul „Capătul curcubeului” a avut premiera la Sydney Opera House, a fost premiat în 2006 la Festivalul de la Edinburgh și în Australia, pentru cea mai bună actriță – Caroline O’Connor.