Flash-interviu / Mircea Lucescu: „Craiova are două Universităţi fiindcă oltenii vor să fie altfel decât ceilalţi”

0
119
Mircea Lucescu

– Aţi primit o replică consistentă din partea echipei ASA…

Mircea Lucescu – Sigur, nu a fost un amical propriu-zis, a fost mai degrabă antrenament util, fiindcă jucăm cu Partizan şi Maribor la diferenţă de două zile şi i-am strecurat şi pe cei de la ASA între aceste meciuri. M-a impresionat echipa lui Sabău, este bine organizată, a arătat un nivel tehnic ridicat. S-a jucat de la egal la egal prima repriză, fiindcă s-au organizat bine şi nu ne-au permis să ajungem la finalizare.

– În fiecare stagiu vă întâlniţi cu foştii elevi, a devenit un obicei pentru Şahtior…

M. L. – A fost foarte plăcut să mă întâlnesc cu Neluţu şi să le oferim şansa să joace cu noi. Când eram în România mă rugam mereu de echipele mari pentru a accepta amicale, fiindcă astfel de meciuri cu adversari de calibru te motivează, te ajută foarte mult. Nu uit că am fost şi eu în această situaţie, şi dacă pot să fac ceva pentru români fac mereu cu mare plăcere.

– Cele două echipe Universitatea Craiova concurează cu ASA pentru promovare…Cum vedeţi totuşi această situaţie din Bănie?

M. L. – Totdeauna Craiova a avut ceva special, oltenii în general vor să fie altfel. Nu mă surprinde că acolo sunt două echipe cu acelaşi nume şi care pretind aceeaşi istorie, oltenii fac mereu ceva ieşit din comun, nu mă miră orice apare acolo.

– Vă referiţi şi la acel meci din 98, când aţi pierdut titlul la Craiova?

M. L. – A fost şi atunci ceva ieşit din comun, fiindcă ei şi-au dat singuri peste picioare şi au pierdut cupele europene, iar Rapidul cu mine pe bancă a ratat titlul. Au fost însă atunci anumite probleme, alţii au intervenit acolo şi vorbesc neapărat Alexanco…

– Contra spunea ieri că obiectivul său este să atingă în carieră jumătate de performanţele lui Mircea Lucescu…

M. L. – Să ştiţi că este un obiectiv important, nu este uşor deloc să ajungi la jumătate din trofeele mele, mai ales la performanţele obţinute la începutul carierei, când nu aveam condiţiile de acum. Îi urez să câştige cât mai mult şi să ajungă în Spania, am înţeles că este ofertat de Getafe.