A.J.O.F.M. Dolj înscrie persoane pentru cursuri de formare profesională

0
95

În vederea creşterii şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, A.J.O.F.M. Dolj înscrie persoane pentru cursuri de formare profesională în calificări,  solicitate constant pe piaţa forţei de muncă sau pentru calificări unde nu există forţa de muncă pregătită la nivelul cerinţelor angajatorilor.

« A.J.O.F.M. Dolj înscrie la cursuri de formare profesională persoane la mai multe calificări cum ar fi administrator imobile; asistent de gestiune; barman; bucătar; cameristă; comunicare în limba engleză; confecţioner; dulgher; tâmplar; instalator; legumicultor; recepţioner; lucrător în comerţ; lucrător în creşterea animalelor; manager proiect; maseur; operator introducere, validare şi prelucrare date; secretar stenodactilograf; operator birotică; auditor de mediu; îngrijitoare bătrâni la domiciliu; comerciant vânzător mărfuri alimentare; administrator pensiune turistică; îngrijitoare copii; electrician întreţinere şi reparaţii; manager resurse umane; competente antreprenoriale şi nu în ultimul rând, manager proiect », a subliniat Daniela Barbu, directorul executiv al A.J.O.F.M. Dolj, într-un comunicat de presă.

Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj  sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă precum şi la examenul de absolvire a acestora, conform Legii nr. 76/2002 cu modificările şi completările la zi. Reprezentantul A.J.O.F.M.  Dolj a precizat că persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa la cursuri de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.