Administraţia Bazinală de Apă (ABA) “Jiu” a anunţat că formaţiunile de gheaţă (pod de gheaţă, sloiuri) existente pe Dunăre au fost în extindere şi intensificare, iar aval Porţile de Fier curgeau sloiuri care acopereau 50-100% din suprafaţa apei pe sectorul Gruia-Calafat-Olteniţa. În următorul interval, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), conform prognozei INHGA va fi în scădere până la valoarea de 2700 mc/s. “Pentru intervalul 15 – 19 februarie a.c., conform prognozei elaborate de INHGA -CNPB, debitul Dunării la intrarea în ţară (sectţunea Baziaş) va fi în scădere până la valoarea de 2.500 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii februarie –5.300 mc/s. Pe tot sectorul aval Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere şi se va menţine curgerea de sloiuri, care vor acoperi 60-100% din suprafaţa apei pe sectorul Gruia-Calafat-Călăraşi”, a precizat, ieri, directorul ABA “Jiu”, Cosmin Călin.
Ieri, predominau podul de gheaţă şi gheaţă la mal în localităţile doljene Albeşti, Zăval, Scaieşti, Negoieşti, Breasta, Călugărei, Drăgoia, Fântanele, Goicea, Gabru şi Rovinari.
În Dolj, cantităţile de precipitaţii înregistrate până ieri de dimineaţă au totalizat: 13,5 l/mp la Filiaşi, 8 l/mp la Răcari, 7,6 l/mp la Podari, 2,3 l/mp la Zăval, 5,2 l/mp la Scaieşti, 14 l/mp la Negoieşti, 12,6 l/mp la Albeşti, 7 l/mp la Breasta, 8,2 l/mp la Călugărei, 14,3 l/mp la Drăgoia, 7,1 l/mp la Goicea, 5,6 l/mp la Gabru, 9 l/mp la Afumaţi, 12 l/mp la Fântânele şi 4,4 l/mp la Băileşti.