Craiova aduce de la Ludogorets un preparator fizic scoţian

0
691

Dacă în privinţa lotului nu au survenit schimbări, Universitatea Craiova se întăreşte la nivelul staff-ului. Cornel Papură are doi noi antrenori secunzi, Octavian Benga şi Ionuţ Stancu, dar şi doi noi preparatori fizici, ambii străini. Unul este portughezul Rui Santos, care a lucrat în sezonul precedent la Reading, în Championship, iar al doilea va fi un scoţian care a fost în ultimii trei ani în staff-ul celor de la Ludogorets Razgrad, conform prosport. Ian Coll are 40 de ani şi o experienţă destul de vastă în football fitness, el activând în ţara natală la Celtic Glasgow şi la Airdrie, precum şi la campioana Bulgariei, Ludogorets.

Ian Coll a făcut parte din staff-ul echipei de la sud de Dunăre din 2018, lucrând cu mai mulţi antrenori, dar caută o nouă provocare, după ce la Ludogorets a fost instalat recent un alt antrenor principal, lituanianul Valdas Dambrauskas. Acesta a sosit cu propriul staff, iar lui Ian Coll i s-a propus să rămână în cadrul clubului.

A lucrat cu van Dijk, dar şi cu românii de la Ludogorets

Scoţianul Ian Coll are o diplomă în ştiinţe sportive la Univeristatea de Vest din Hamilton. La Celtic Glasgow a lucrat 4 ani în cadrul academiei, iar alţi patru ani la prima echipă, fiind în staff-ul unor antrenori precum Brandon Rodgers sau Neil Lennon. A avut grijă de pregătirea fizică a unor jucători precum Patrice Evra, Virgil van Dijk, Scott Brown, Scott Sinclair, Victor Wanyama, Kieran Tierney. La Ludogorets i-a pregătit şi pe românii Cosmin Moţi, Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru. Înainte de a ajunge în Bulgaria, Ian Coll a lucrat câteva luni ca şi consultant pentru federaţia din Dubai.

Finanţatorul Mihai Rotaru s-a declarat nemulţumit de condiţia fizică a echipei, dar, paradoxal, nu-l consideră vinovat pe preparatorul fizic Cornel Blejan. Acesta a împlinit astăzi 37 de ani şi se află în cadrul clubului încă din 2013. „Vrem să completăm staff-ul Nu suntem o echipă care să ne batem pe presing sus. Vrem să construim pe cele 60 de minute în care am jucat de la egal la egal. Și FCSB, și CFR Cluj știau că noi nu ducem mai mult de 60 de minute. Acum, toată echipa evoluează la 60%. Astea sunt estimările noastre. E îmbucurător că putem crește“, a declarat Mihai Rotaru după meciul cu CFR Cluj.