Situaţia hidrometeorologică în ultimele 24 ore

0
215

Conform datelor transmise de către staţiile hidrometrice aflate pe teritoriul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, vremea s-a menţinut caldă pentru această dată calendaristică. Cerul a fost variabil mai mult senin. Vântul a suflat în general slab. Pe arii extinse, mai ales dimineaţa şi noaptea a fost ceaţă.

Temp.max. =   10.0 gr. la Calafat.

Temp. min. = – 9.0 gr. la Polatistea (HD), Turburea (GJ) şi -5.0 gr. la Craiova, Calafat si Bechet.

Grosimea maxima a stratului de zăpadă înregistrată în interval în bazinul hidrografic Jiu: la sh Petrosani: strat de zăpadă  de 6 cm la Pestera Bolii; la S.G.A. Gorj:  strat de zăpadă  de  4 cm la Rânca.

Situaţia hidrologică în bazinul hidrografic Jiu în ultimele 24 de ore

Pe râul Jiu, în ultimele 24 de ore, nivelurile şi debitele au fost staţionare şi în scădere pe cursul superior şi variabile în rest.    Nivelurile pe râul Jiu, la staţiile hidrometrice – se situează sub COTELE DE APĂRARE.

Pe afluenţi şi celelalte râuri interioare, nivelurile şi debitele au fost staţionare şi uşor variabile în întreg bazinul. Nivelurile pe râuri, la staţiile hidrometrice, se situează sub COTELE DE APĂRARE.

Fenomene de iarnă pe râuri:

– Pod de gheaţă: Ac. Fântanele (DJ).

– Pod de gheaţă cu ochiuri: Livezeni, Rostovanu (HD), Scăieşti (DJ).

Gheaţă la mal: Jiu Amonte Rostovanu, Câmpu lui Neag, Bărbăteni, Iscroni, Lazăru, Vulcan, Lonea, Taia, Jieţ, Daraneşti, Peştera Bolii, Maleia, Polatistea (HD), Tg-Cărbuneşti, Turburea, Baia de Fier, Ciocadia, Săcelu, Bustuchin, Pojaru (GJ), Breasta (DJ).

– Ace gheaţă: Novaci (GJ).

  – Naboi: Turburea (GJ).