Noul sediu al Grădiniţei din Segarcea, o investiţie de peste 3 milioane de lei

0
1448

În localitatea Segarcea, judeţul Dolj, s-a inaugurat noul sediu al Grădiniţei cu program prelungit nr. 3 din Segarcea, imobil reabilitat şi dotat în cadrul unei investiţii cu valoarea de peste 3 milioane de lei, susţinute financiar din bugetul local. Lucrările la acest obiectiv de investiţii au vizat modernizarea unui imobil cu suprafaţa desfăşurată de 774,8 metri pătraţi, amenajarea unui loc de joacă şi asigurarea dotărilor cu mobilier pentru grupele de grădiniţă şi creşă, pentru cabinetul medical şi pentru sala de mese, precum şi cu echipamente şi aparatură pentru bucătărie şi spălătorie.

În acest context, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a evidenţiat interesul manifestat de primăria oraşului pentru implementarea de proiecte în domeniul educaţional, dar şi implicarea Consiliului Judeţean în demersuri care contribuie la dezvoltarea localităţii.  „Am venit în Segarcea pentru a vedea această realizare deosebită a autorităţilor locale, dusă la bun sfârşit din sursele proprii ale primăriei. Putem spune că este un edificiu extraordinar pentru cei 60 de copii care vor veni aici, cu o dotare modernă şi cred că rivalizează cu multe dintre grădiniţele din Craiova. Am remarcat, totodată, apetenţa domnului primar Nicolae Tutunaru şi a consiliului local pentru investiţiile în sfera educaţiei, a căror valoare cumulată se ridică la aproximativ 11 milioane de lei, adică aproape 2,3 milioane de euro, fiind cele mai mari investiţii din ultimele patru decenii în acest domeniu, în Segarcea”, a precizat şeful administraţiei judeţene. 

Şi alte investiţii…

Ion Prioteasa a vorbit şi despre un alt proiect, cum ar fi cel al realizării gazoductului Craiova – Segarcea – Băileşti – Calafat, pentru care Consiliul Judeţean Dolj a făcut demersuri de cel puţin 10 ani şi care acum prinde contur. „Îmi doresc ca această localitate să devină un oraş model, iar noi rămânem alături de comunitatea de aici, aşa cum am procedat atunci când am reabilitat şi modernizat drumul judeţean 561 Craiova – Segarcea – Cârna, dar şi atunci când, din Master planul pentru apă şi apă uzată, o sumă de 7,5 milioane de euro a fost direcţionată către această zonă, pentru a realiza reţele de alimentare cu apă şi de canalizare“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

„Autorităţile au ştiut să chibzuiască banul public”

În cadrul evenimentului, vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile a remarcat capacitatea autorităţilor locale din Segarcea de a asigura o gestionare eficientă a fondurilor publice. „Ne face plăcere să constatăm că avem în judeţul Dolj primari tineri, care confirmă şi au realizări importante în beneficiul comunităţilor care le-au acordat încrederea lor. Este de admirat faptul că acest edificiu a fost reabilitat şi dotat cu fonduri de la bugetul local, ceea ce demonstrează că autorităţile din Segarcea, în frunte cu primarul, au ştiut să chibzuiască banul public şi să îl folosească în interesul oamenilor. Contează foarte mult faptul că, în afară de infrastructura rutieră, primăria s-a orientat către un domeniu extrem de important: educaţia. Am găsit un oraş tânăr, care are viitor, un oraş care respiră, iar dezvoltarea sa va cunoaşte o nouă etapă, odată cu introducerea conductei de gaze, ceea ce înseamnă confort sporit pentru cetăţeni, dar şi condiţii mai bune pentru atragerea de investitori în zonă“, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj Cosmin Vasile.

O investiţie necesară

La rândul său, primarul oraşului Segarcea, Nicolae Tutunaru, a precizat că acest proiect creează posibilitatea de a oferi copiilor din o infrastructură pentru învăţământ foarte bine pusă la punct „Marcăm un moment important pentru comunitatea noastră, întrucât astăzi inaugurăm noul sediu al Grădiniţei cu program prelungit nr. 3. Este o investiţie pe care am derulat-o cu fonduri locale, o investiţie necesară, deoarece vechea clădire în care funcţiona unitatea nu oferea condiţiile necesare unui act educaţional de calitate. Vorbim despre un demers în valoare totală de peste 3 milioane de lei, care, alături de alte proiecte pe care le implementăm deja în acest domeniu, ne creează posibilitatea de a oferi copiilor din oraşul nostru o infrastructură pentru învăţământ foarte bine pusă la punct. În acest sens, avem în derulare încă două iniţiative, de aproape 8 milioane de lei, susţinute din fonduri europene. Aş vrea să mai menţionez faptul că în Segarcea implementăm, cu finanţare de la bugetul de stat, în sumă de 11 milioane de euro, un proiect care vizează Spitalul Orăşenesc, căruia i se adaugă investiţii de peste 3,5 milioane de euro în infrastructura rutieră“, a subliniat edilul localităţii.