PES activists România a aprobat susţinerea unui reprezentant pe loc eligibil la viitorul scrutin

0
107

Organizaţia PES activists România s-a reunit în perioada 11-13 ianuarie 2019, la Predeal, în cadrul Adunării Generale în vederea pregătirii alegerilor pentru Parlamentul European. Reprezentanţii organizaţiei au atras atenţia asupra mizei uriaşe a viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European care riscă să decidă viitorul Uniunii Europene şi în consecinţă să definească parcursul european al României.

În vederea pregătirii acestui moment important PES activists România solicită stabilirea unor criterii profesionale transparente în desemnarea candidaţilor menţionând cunoaşterea fluentă a două limbi străine, experienţă politică în funcţii cu responsabilitate, expertiză în domeniul afacerilor europene sau relaţii apropiate cu familia politică europeană.
În numele celor peste 10.000 de membri ai organizaţiei social democraţilor europeni, coordonatorii naţionali au evidenţiat, de asemenea, rolul activ jucat de activiştii PES din 2007 până în prezent în promovarea temelor europene şi a social democraţiei. Doar anul trecut PES activists România a reuşit organizare a peste 20 de evenimente, campanii şi acţiuni printre care celebrarea a 125 de ani de social democraţie sau #zambetuldesarbatori.

Stelian Bărăgan, prezent la reuniunea PES

PES activists România a aprobat cu unanimitate de voturi susţinerea unui reprezentant pe loc eligibil la viitorul scrutin. Reprezentanţii din teritoriu ai organizaţiei au salutat contribuţia importantă adusă de fostul ministru Victor Negrescu în pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul UE dar şi prin activitatea sa din Parlamentul European în promovarea valorilor europene şi a parcursul european al României. „În calitate de vicepreşedinte regional S-V Oltenia, al PES activists România, am participat alături de colegii mei din regiune, dar şi ceilalţi colegi din ţară, la Adunarea Generală PES activists România. În cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuţii despre subiecte importante legate de Uniunea Europeană, printre ele fiind şi cel al alegerilor europarlamentare ce se vor desfăşura în acest an.”, a subliniat Stelian Bărăgan, viceprimarul municipiului Craiova.