Parohia Ciutura din judeţul Dolj, în haină de sărbătoare

0
183

Printre lăcaşurile de rugăciune care o au ocrotitoare pe Sfânta Muceniţă Tatiana diaconiţa se numără şi Biserica din Parohia Ciutura, judeţul Dolj. Sâmbătă, 12 ianuarie, în zi de prăznuire, sfântul lăcaş a îmbrăcat haine de sărbătoare, Sfânta Liturghie fiind săvârşită de un sobor de preoţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

La circa 25 km sud vest de Craiova, într-un peisaj pitoresc străjuit de lacul Fântânele, este aşezată biserica cea nouă a parohiei doljene Ciutura, ridicată în urmă cu peste 10 ani sub purtarea de grijă a Sfintei Muceniţe Tatiana diaconiţa. Sâmbătă 12 ianuarie, în zi de aleasă sărbătoare, credincioşii, în frunte cu preotul paroh Ionel Marcu, au adus cinstire Ocrotitoarei spirituale a acestei comunităţi. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită la altarul sfântului lăcaş împreună cu mai mulţi preoţi invitaţi.

De remarcat că, în curtea sfântului locaş funcţionează şi un Centru catehetic destinat elevilor din localitate, tot sub oblăduirea Sfintei Muceniţe Tatiana care este socotită şi ocrotitoarea tinerilor, în special a elevilor şi studenţilor. Centrul dispune de sală de întrunire, cancelarie şi o bibliotecă în care se găsesc peste 500 de cărţi din domeniile teologie, lite­ratură, filosofie şi chiar manuale şcolare pe care copiii din parohie le pot consulta gratuit.

Conform tradiţiei, la finalul slujbei euharistice toţi credincioşii au primit din partea Consiliului parohial pachete cu alimente, dulciuri şi iconiţe cu Sfânta Muceniţă Tatiana diaconiţa.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei