„Generaţii” în fotografii, la Galeriile „Cromatic”

0
593

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 18:00, la vernisajul Expoziţiei de fotografie „Generaţii“, semnată Alin Dijmărescu şi George Dijmărescu – membru  AAFR (Asociaţia Artiştilor Fotografi din România).

„Este o viaţă surprinsă în fotografie… 55 de ani de fotografie, premii naţionale şi internaţionale şi două generaţii de fotografi vin în faţa dumneavoastră cu o sinteză a lumii pe care au surprins-o altfel, prin obiectivul aparatului de fotografiat“ – Alin Dijmărescu, cameraman la Studioul Teritorial TVR Craiova, pasionat de fotografie.

În urmă cu doi ani, două dintre fotografiile realizate de Alin Dijmărescu au fost selectate de echipa Human Rights Project şi incluse în cele 100 de fotografii prezentate în Expoziţia dedicată Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, vernisată la Muzeul Olteniei. Alin Dijmărescu a mai expus fotografii pe simeze în Bucureşti şi Arad (alături de Fotoclubul „Mihai Dan – Călinescu”).

În portofoliul său regăsim, de asemenea, premii pentru imagine, două dintre acestea fiind câştigate la Festivalul concurs al filmului cu tematică religioasă „Lumină din Lumină“, de la Curtea de Argeş, şi la Festivalul SIMFEST de la Târgu Mureş – pentru eseu cinematografic, cu filmul „Anatomia sticlei“.

Premiat naţional şi internaţional, George Dijmărescu a adus în repetate rânduri pe simeze arta fotografică în anii ’70 – ’80, fiind distins cu medalia de aur la Paris, în 1973, pentru fotografia „Microbistul“, pe care o regăsim şi în Expoziţia „Generaţii“.