U Craiova – St. Gall 2-1, într-un amical în Malta

0
248

După ce a terminat la egalitate primul amical din stagiul din Malta, scor 1-1, cu nemţii de la Fortuna Dusseldorf, CS Universitatea Craiova a câştigat al doilea meci de verificare disputat pe arena Ta’Qali din Valletta, scor 2-1, contra formaţiei elveţiene St. Gall (locul 6 în prima ligă).

Prima repriză a fost dominată de olteni, care au şi marcat de două ori. Noul căpitan al Ştiinţei, Andrei Ivan, a deschis scorul în minutul 5, cu o lovitură de cap, din 6 metri. În minutul 30, acelaşi Ivan l-a servit excelent pe Măzărache, iar acesta a reluat din mijlocul careului pe lângă portarul elveţian.

În partea a doua, Gigi Mulţescu a folosit mai mulţi tineri, iar St. Gall a avut iniţiativa şi a redus din handicap în minutul 70, prin Lucas Cueto, care a marcat în poarta goală după o gafă enormă a lui Nuno Rocha, care a pierdut mingea în careul mic.

În prima repriză, Gigi Mulţescu a folosit echipa: Calancea – R. Petre, Kelic, Acka, Briceag – Mateiu, Zlatinski, Baluţă – Ivan, Măzărache, Bancu.

După pauză, pentru Universitatea au evoluat: Mingote – Vlădoiu, Dumitraş (71 Kelic), Popov, R. Petre – Screciu – Gustavo, Drăghici, Nuno Rocha, Manea – Al. Popescu.

Elveţienii, antrenaţi de neamţul Joe Zinnbauer, l-au avut printre titulari pe fostul internaţional helvet Tranquillo Barnetta şi au evoluat în formula: Lopar – Hefti, Haggui (62 Ledergerber), Angha (68 Gonitzer)  – Aratore, Gelmi (62 Kodoic), Toko (59 Mutsch), Schulz – Aleksic, Barnetta ( 66 Blasucci) – Ajeti.

Următorul meci amical al Universităţii Craiova se va disputa la data de 18 ianuarie împotriva formaţiei malteze Hibernians.

Craiovenii le-au oferit elveţienilor un tricou al lui Jerry Gane

Înainte de startul meciului, Universitatea Craiova a oferit clubului St. Gallen drept suvenir un tricou inscripţionat cu numele lui Ionel Gane, fost jucător la cele două echipe.

Pe site-ul oficial al clubului elveţian, istoria Ştiinţei a avut parte de o prezentare exhaustivă, precizându-se că atacantul Jerry Gane a evoluat pentru ambele formaţii, iar cel care a iniţiat renaşterea echipei, în 2013, a fost un alt jucător al Craiovei care a evoluat în Elveţia, Pavel Badea.