Dragoş Doroş a demisionat de la conducerea ANAF şi se reîntoarce în mediul privat

0
129

Dragoş Doros a demisionat de la conducerea ANAF şi se va întoarce în mediul privat. Acesta a precizat, pentru MEDIAFAX, că a fost decizia lui şi că “este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi”.

Dragos Doros“Nu plec din cauza scandalului legat de gaura din buget. Pur şi simplu se schimbă echipa. A fost decizia mea. Mă întorc în mediul privat de unde am venit. Este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Doros, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală. Acesta a spus că, pentru o luna de zile, îşi va lua concediu. “Am să plec undeva în ţară fiindcă eu nu am suficient de mulţi bani”, a afirmat Doros.

       Fostul preşedinte al ANAF a spus că eliminarea formularului 088 va fi sarcina noului preşedinte al agenţiei, decizia fiind susţinută de partid. Reamintim faptul că, joi, în şedinţa de Guvern, premierul, dar şi ministrul Finanţelor s-au arătat nemulţumiţi de faptul că platforma electronică de plata a taxelor şi impozitelor a fost nefuncţională şi că ANAF nu colectează suficienţi bani la buget. “Vom analiză activitatea conducerii ANAF”, a declarat, Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor.

           Florin Tunaru, actualul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ionuţ Mişa, şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul agenţiei sunt doi dintre posibilii înlocuitori ai lui Dragoş Doroş la conducerea ANAF. Florin Tunaru este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Acesta s-a născut în 1964, în judeţul Teleorman şi în 1997 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori. În 2004 a obţinut diploma de master în Managementul Afacerilor Publice Europene.

         Pe lista posibililor înlocuitori ai lui Dragoş Doroş la şefia ANAF se mai află Ionuţ Mişa, şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul agenţiei. Ionuţ Mişa s-a născut a ocupat funcţia de director al Administraţiei Finanţelor Publice din Eforie. Şi-a început activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Publice Constanţa, fiind numit şef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri.