Deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj:  ”Transferăm creşterea economică în buzunarele românilor”

0
262

Deputatul  Ion Cupă a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că, partidul pe care îl reprezintă, ALDE a promovat pe agenda guvernului Grindeanu măsuri liberale autentice care stimulează mediul de afaceri şi care dau o mână de ajutor capitalului autohton.

cupaParlamentarul doljean a spus că vor fi impozite mai mici pentru microîntreprinderi iar în vederea stimulării creării de noi locuri de muncă şi pentru aşezarea echitabilă a sarcinii fiscale între microîntreprinderi, se stabileşte o cotă de impozitare de 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulţi salariaţi. „De asemenea, s-a majorat limita veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent de la 100.000 euro la 500.000 euro, modificând astfel una dintre condiţiile ce trebuie îndeplinite de persoanele juridice române pentru încadrarea în definiţia microîntreprinderii. În ceea ce priveşte transferul proprietăţilor s-a introdus un plafon neimpozabil în cazul veniturilor obţinute ca urmare a transferului dreptului de proprietate până la suma de 450.000 lei. Peste această sumă, impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 3% la diferenţa dintre valoarea declarată de părţi şi suma neimpozabilă de 450.000 lei”, a mai spus Ion Cupă.

1 iulie : majorarea punctului de pensie de la 871 de lei la 1000 de lei

 Tot ALDE a susţinut eliminarea mai multor taxe, printre care CASS pe dividende, chirii, drepturi de autor şi dobânzi. Prin măsurile sociale reparatorii facem ceea ce am promis că facem. De la 1 februarie va creşte salariul minim de la 1250 de lei la 1450 de lei. Tot de la 1 februarie vor creşte salariile funcţionarilor din primării cu 20%. Artiştii vor beneficia tot de luna viitoare de o creştere salarială de 50%. De la 1 Martie va creşte valoarea pensiei minime garantate de la 400 de lei la 520 de lei.  De asemenea, de la 1 Iulie va avea loc o majorare a punctului de pensie de la 871 de lei la 1000 de lei. Studenţii vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar la clasa a 2-a iar bursele acestor se vor majora de la 83 de lei la 201 lei”, a mai spus deputatul doljean.