Bulgar urmărit internaţional pentru infracţiuni cu violenţă prins la PTF Calafat

0
147

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean bulgar, dat în urmărire internaţională prin INTERPOL, pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă.

urmaritConform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, joi după-amiază, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar Nikola T., în vârstă de 50 ani. Cu ocazia efectuării formalităţilor de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a constatat că, pe numele barbatului era emisă o alertă de către autorităţile bulgare din data de 23.10.2015.

În urma verificărilor suplimentare, a rezultat faptul că acesta este urmărit internaţional prin INTERPOL, fiind căutat de către autorităţile bulgare în vederea arestării şi extrădării pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă. Cetăţeanul bulgar a fost predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, de unde a fost preluat de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale. Aceştia l-au prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde i s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să ajungă în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă şi demarare a procedurilor de extrădare.