Oficialii Universităţii emit comunicate…trăznite

1
96

Şefii Universităţii Craiova au întocmit la ceas de seară un comunicat de presă prin care intenţionau să informeze fanii şi presa în privinţa deciziilor luate recent în cadrul clubului, prezentându-le într-o lumină pozitivă. Unele dintre afirmaţiile conducătorilor clubului sunt binevenite, altele pot fi contrazise uşor, iar câteva sunt de-a dreptul amuzante.

Prezentăm comunicatul, cu analiza fiecărui segment al său:

”Spre liniştea mass-media, Universitatea Craiova nu are probleme financiare. Din cunoştinţele noastre suntem singura echipă din Liga I care are datorii salariale mai mici de o lună. Mai mult, suntem una dintre puţinele echipe care are soluţii chiar şi în eventualitatea întârzierii plăţii tranşei a doua a drepturilor TV aferente sezonului 2015-2016” se spune în prima parte a comunicatului.

– Degeaba nu ai întârzieri la plăţi, dacă ai o echipă care nu a prins play-off-ul, dar nici pe aceea nu eşti capabil să o păstrezi şi negociezi vânzarea celor mai buni jucători, fiind astfel o candidată certă la retrogradare.

“Neincluderea în programul echipei a jucătorilor Ferfelea, Bălgrădean, Curelea şi Bawab nu înseamnă că la Universitatea Craiova domneşte haosul. Ținem să precizăm ca toţi patru mai aveau contract doar până în vară, iar Bălgrădean nu a dorit sa prelungească înţelegerea în condiţii contractuale identice cu cele avute. Ratarea obiectivului, respectiv accederea în play-off, ne obligă să regândim strategia pentru ultima parte a campionatului pe care o considerăm o perioadă de tranziţie în care obiectivul este să formăm o echipă ce va ataca play-off-ul de anul viitor cu şanse reale. Fără a periclita clasarea pe unul dintre locurile 7-8 vom da o şansă tinerilor, având  certitudinea că printre ei sunt jucători ce în câţiva ani vor bate la porţile naţionalei României” anunţă clubul din Bănie.

– Regândirea strategiei este normală, dar cum poate fi formată o echipă care să atace play-off-ul în sezonul următor în condiţiile în care cei mai bine cotaţi jucători pleacă, iar întăririle le reprezintă juniori de la echipa satelit, aflată pe locul 11 în Liga a III-a?

Palmaresul e CS Universitatea Craiova

“Referitor la “Stema cu leul” deţinută de Universitatea Craiova şi la anularea mărcilor ce au fost folosite de defuncta FC U Craiova S.A., aflată în faliment, este important de ştiut că instanţa a reţinut în motivarea hotărârii judecătoreşti existenţa continuă şi dovedită a Clubului Sportiv Universitatea Craiova din anul înfiinţării, 1969, şi până în prezent, precum şi faptul că Asociaţia Sportivă înfiinţată în anul 1994 de către domnul Rodion Cămătaru şi care este precursoarea societăţii aflate în faliment nu are nicio legătură cu Universitatea Craiova ce a activat până în acel an şi pe care Clubul Sportiv Universitatea Craiova a reînfiinţat-o în 2013” precizează site-ul csuc.ro.

1,5 milioane de euro în copii şi juniori?!

“În ultimele zile au existat mai multe oferte verbale făcute Universităţii Craiova de domnul Gheorghe Becali pentru transferul a patru jucători la echipa pe care o deţine. Discuţiile s-au purtat între domnia sa şi domnul Felix Grigore din parte Universităţii Craiova. Promovarea şi vânzarea de jucători intră în politica clubului Universitatea Craiova, dovadă în acest sens fiind cele peste 1,5 milioane euro investite în Centrul de copii şi juniori a clubului. Drept urmare întotdeauna vom fi deschişi către orice club interesat” precizează clubul.

– 1,5 milioane de euro investite în copii şi juniori??? Înseamnă că Academia Barcelonei, “La Masia”, s-a mutat la Craiova! În timp ce părinţii contribuie la cantonamente şi echipament, iar jucătorii evoluează la “Depou” şi “Electro” în condiţii improprii, în ce s-au investit aceşti bani, în nişte jucători care se afişează pe facebook în tricoul rivalelor Steaua şi Dinamo? Vânzarea de jucători intră în strategia clubului, dar se pare că nu şi achiziţionarea de jucători, întrucât un an de zile va funcţiona interdicţia impusă de FRF.

Îl voiau pe Tade, care câştigă mai mult de 300.000 pe an şi nici nu avea drept de joc?!

“Pentru a încheia tranzacţia era necesară îndeplinirea a 3 condiţii:  negocierea şi acceptarea preţului, rezilierea de către clubul lui Gheorghe Becali a contractelor jucătorilor Tade, Tahar, Alcenat şi Breveld şi legitimarea acestora de către Universitatea Craiova din postura de jucători liberi de contract, precum şi acceptul jucătorilor Universităţii pentru realizarea transferului. În acest moment discuţiile s-au încheiat, părţile neajungând la un consens. Este important de ştiut că cel mai mult a contat faptul că jucătorii nu au dorit acest transfer. Mai mult, unul dintre ei a spus: “Eu de la Craiova nu plec, aici am jucat bine, aici sunt iubit de suporteri”. În cursul săptămânii viitoare Universitatea Craiova îşi va prezenta bilanţul ultimilor doi ani, precum şi strategia pentru următorii doi ani” se precizează în comunicat.

Deja oficialii echipei din Bănie fac nişte afirmaţii care insultă inteligenţa suporterilor. În primul rând, Tade nici nu are dreptul de a juca la altă echipă în acest sezon, deoarece a evoluat deja pentru CFR Cluj şi FCSB. Apoi, cum poţi anunţa că reduci cheltuielile şi renunţi la jucătorii cu salarii mari şi în acelaşi timp să pretinzi că aduci jucători ale căror salarii sunt mult peste media celor de la Craiova? Numai Tade câştigă la Steaua peste 300.000 de euro, mai mult decât dublu faţă de cei mai bine plătiţi jucători ai Craiovei, de care clubul încearcă să scape. Nu în ultimul rând, oficialii clubului aduc în discuţie jucători noi, dar nu sunt siguri că pot face achiziţii, chiar şi de jucători liberi de contract. Oficialii ne prezintă o declaraţie de fidelitate a unui jucător, dar confirmă că voiau să scape de el şi să-l trimită în curtea unei mare rivale.

1 COMENTARIU

  1. Fara comentarii! Inca un episod din serialul “Ia uitati-va cat de prost sint!”. In rolul principal: Felix Grigore, managerul-PAGUBA de la Universitatea Craiova! Intrebare: de ce-l pastreaza si protejaza Rotaru? Stie prea multe? Asa s-ar parea! Cu fiecare secunda care trece, acest caraghios incompetent INGROAPA “proiectul” demarat, cu atatea sperante si optimism, de catre Pavel Badea, prof. Stroe si sustinut de Primarie. Din pacate, d-nul profesor nu mai e, iar Badea si LOV, cu ochii pe postul de primar, nu se mai lupta pentru binele Stiintei. Acum sint adversari… Sub aceste auspicii, viitorul suna rau pentru echipa noastra de suflet. Doar o minune ne-ar mai putea stopa rostogolirea spre nicaieri, iar eu nu cred in minuni… FORZA STIINTA!

Comments are closed.