Craiova: În arest pentru mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei

0
87
Poliţiştii craioveni au reţinut, ieri, un bărbat bănuit de comiterea mai multor infracţiuni la regimul circulaţiei publice.
Mai exact, în urmă cu câteva zile, în data de 09.01.2016, o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, aflată în executarea serviciului de patrulare, l-a depistat în trafic pe Bogdan Dane, de 34 de ani, din Craiova în timp ce conducea, b-dul 1 Mai, un autoturism Citroen având dreptul de a conduce suspendat din data de 15.03.2015. De asemenea, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi, întrucât a refuzat testarea cu etilotestul, a fost condus la Spitalul de Urgenţă Nr.1 Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice. La momentul respectiv poliţiştii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală, iar în cursul zilei de ieri, în urma prelucrării, în laboratorul specialiştilor de la Medicina Legală Criaova, a mostrelor biologice s-a stabilit că tânărul de 34 de ani avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,90 g/l. Prin extinderea investigaţiilor, poliţiştii craioveni au mai stabilit faptul că suspectul Bogdan Dane, care este în perioada termenului de încercare după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, în perioada iulie 2015-ianuarie 2016, a mai fost depistat de patru ori conducând autoturismul pe drumurile publice având dreptul de a conduce autoturisme suspendat. Astfel, cele cinci dosare penale au fost reunite şi s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de craiovean pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat (5 infracţiuni) şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Având în vedere că inculpatul a manifestat perseverenţă infracţională în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere, acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pe 24 ore şi apoi prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a inculpatului.