Comisia încurajează furnizorii de energie să protejeze mai mult consumatorii în această iarnă

0
168
 

Ieri, 12 decembrie, comisarul pentru justiție și protecția consumatorilor, Didier Reynders, și comisarul pentru energie, Kadri Simson, au găzduit un eveniment online în cadrul căruia părți interesate din domeniul energiei au convenit asupra unui set de principii comune pentru a spori sprijinul acordat consumatorilor care se confruntă cu dificultăți în a-și plăti facturile la energie.

Printre semnatari se numără reprezentanți ai organizațiilor consumatorilor, ai autorităților de reglementare, ai distribuitorilor și ai furnizorilor de energie din Europa, inclusiv ai Bureau Européen des Consommateurs (BEUC), ai Consiliului autorităților europene de reglementare din domeniul energiei, ai Eurelectric, Eurogas, ai European Energy Retailers (EER) și ai entității OSD UE (E. DSO). Aceștia au aprobat în mod oficial o declarație comună care încurajează furnizorii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și organizațiile de consumatori să introducă amânări ale facturilor prin planuri de plată, să evite modificările unilaterale ale contractelor, să furnizeze informații mai clare cu privire la consum și la utilizarea optimizată a energiei și să protejeze cetățenii nedeconectându-i în caz de dificultăți financiare.

În ultimul an, Comisia a furnizat orientări cu privire la o gamă largă de măsuri menite să ajute statele membre să abordeze impactul prețurilor ridicate la energie asupra consumatorilor vulnerabili, cum ar fi reglementarea prețurilor, reduceri ale taxelor specifice și sprijin direct.

Evenimentul de astăzi este rezultatul angajamentului pe care Comisia și l-a asumat în ultimele săptămâni, cu ocazia a două mese rotunde, împreună cu reprezentanți ai organizațiilor europene ale consumatorilor, ai autorităților de reglementare, ai distribuitorilor și ai furnizorilor de energie, de a identifica o bază comună pentru luarea voluntară de măsuri suplimentare de protecție a consumatorilor, pe toată durata iernii, care depășesc cadrul de reglementare existent.

Citiți mai multe pe : https://romania.representation.ec.europa.eu/news/comisia-incurajeaza-furnizorii-de-energie-sa-protejeze-mai-mult-consumatorii-aceasta-iarna-2022-12-12_ro