Sărbători animate pentru elevii craioveni săraci

0
435

Crucea Roşie filiala Dolj a organizat, ieri, împreună cu 3D Colours Cinema, o acţiune umanitară sub genericul “Sărbători Animate”, menită să aducă zâmbetul pe buzele a 92 de elevi craioveni cu o situaţie materială mai specială. Copiii au vizionat filmul de animaţie “Ralph Strică-Tot” în cadrul unei proiecţii special organizată pentru ei, iar la final voluntarii organizaţiei Crucea Roşie au oferit fiecărui elev câte un cadou format din dulciuri, produse de igienă şi fructe, care au fost oferite de Grădiniţa “Floarea Soarelui” din Craiova.

Impresionaţi, copiii au spus că pentru ei Crăciunul a venit mai devreme, mai ales că majoritatea nici nu au îndrăznit să-i scrie Moşului ce-şi doresc. “Cred că Moş Crăciun a venit mai devreme. Nu i-am trimis scrisoare, nici măcar nu m-am gândit ce-mi doresc pentru că ştiam că anul acesta este mai sărac. Mă bucur că cineva s-a gândit şi la noi, copiii mai săraci. Nu am crezut niciodată că o să ajung la Cinema 3 D, ştiam că este scump, am auzit doar de la colegi cât de frumos este. Astăzi am văzut şi eu”, a spus Mihăiţă.

Cei 92 de elevi au provenit de la şase şcoli craiovene şi anume: Şcoala Gimnazială “Decebal”, Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială “Sfântul Dumitru”, Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială “Alexandru Macedonski, Şcoala Gimnazială “Elena Farago”.

Maria Vintilă, directorul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Dolj, a spus, ieri, că, împreună cu voluntarii, au ales să-i ajute pe cei 92 de elevi care provin din familii sărace, tocmai pentru că Moş Crăciun nu ar fi ajuns în acest an la ei. «Profesorii au fost cei care i-au selectat pe elevii beneficiari ai campaniei „Sărbători Animate”. Ne-am gândit să-i aducem la o animaţie 3 D şi văd că sunt tare încântaţi, mai ales că toţi au primit şi popcorn din partea casei. În ceea ce priveşte pachetele cu cadouri, acestea sunt formate din dulciuri, fructe şi produse de igienă. Încercăm de fiecare dată să aducem un zâmbet pe chipul celor care sunt în nevoie. Nu este greu să faci o faptă bună», a declarat Maria Vintilă, directorul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Dolj.