S-a montat noul gazon pe „Ion Oblemenco”

0
246

Procesul de instalare a noii suprafeţe de joc pe arena „Ion Oblemenco” s-a încheiat, fiind  amplasate şi ultimele bucăți de covor de gazon ranforsat. Peste 500.000 de euro, din care 300.000 de euro plătiţi de Primăria Craiova, a costat noul gazon, unul hibrid, acesta fiind adus din Grecia cu 24 de tiruri. Jucătorii Universităţii Craiova ar putea testa noul covor în amicalul de sâmbătă, cu formaţia Spartak Subotica, ocupanta locului 8 în prima ligă din Serbia, dar acest lucru urmează să fie stabilit în perioada următoare, în funcţie de lucrările de mentenanţă care se vor face. Dacă se va ajunge la concluzia că este mai bine pentru gazon să nu se joace pe el atât de repede, amicalul va fi mutat pe „Extensiv”. Însă, mai mult ca sigur, primul meci oficial care se va disputa pe noul gazon va fi cel dintre echipele lui Victor Piţurcă şi Eugen Neagoe, respectiv Universitatea Craiova şi FC Hermannstadt, sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19.30, în etapa a 17-a a Ligii I. Alb-albaştrii au fost nevoiţi să joace derby-ul cu Dinamo la Severin, deoarece s-a întârziat aducerea gazonului din Grecia, din pricina vremii.

Genoiu s-a consultat cu Piţurcă

Primarul Mihail Genoiu a fost prezent la amplasarea ultimelor brazde ale gazonului, oferind câteva declaraţii: „Ne apropiem de momentul final al montării gazonului hibrid, se fac pun ultimele bucăți de covor de gazon ranforsat. În cursul zilei de astăzi, așa cum ne confirmă reprezentantul firmei care a asigurat acest montaj, alături de reprezentantul contructorului, se va finaliza montarea gazonului. Urmează o perioadă în care se fac câteva lucrări de mentenanță. Dânșii pot să ofere amănunte și să ne spună exact care va fi momentul în care se va face practic recepția lucrării. Am avut o discuție și cu Pițurcă în privinţa unui amical și a rămas să stabilim împreună, în funcție de indicațiile pe care ni se vor oferi, când este mai bine să se joace pe acest gazon. Dacă, pentru binele gazonului, se ajunge la concluzia că nu va fi bine să se joace până la meciul cu Hermannstadt, o să îl lăsăm să se așeze. Dacă nu este nici un fel de problemă, atunci se poate face și acel meci amical. De această dată, nimeni nu își mai asumă nici un fel de risc vizavi de starea gazonului și de ceea ce trebuie făcut ca el să se prindă și să fie în condiții foarte bune. Pentru meciul cu Hermannstadt nu este nici un impediment ca să nu se joace”.

Reprezentantul constructorului a oferit câteva detalii tehnice: „Montajul brut se finalizează în câteva ore, după care urmează o parcurgere, pas cu pas, a întregului teren de joc, ca să reglăm manual dacă sunt mici probleme de planeitate. Aspersoarele trebuie reglate pentru că s-a intervenit în jurul lor, după care urmează tratamente specifice gazonului. Vom lua niște probe și le vom trimite la laborator pentru a vedea starea de sănătate a gazonului. În urma transportului și a montajului, el a suferit un stres semnificativ și se va interveni în confirmitate cu rezultatele pe care le vom primi de la laborator. Suntem și noi foarte încrezători că meciul cu Hermannstadt va avea loc aici, nu avem nici un impediment. Suntem încrezători, astăzi a și plouat, iar terenul se prezintă bine, nu reține umiditate, totul este ok”.