Doi directori din Dolj, printre cei mai buni antreprenori ai învăţământului preuniversitar din România

0
612

O conferinţă internaţională, organizată, anual, de Asociaţia pentru Valori în Educaţie, în beneficiul liderilor educaţionali, la care participă specialişti atât din domeniul amintit, cât şi din cel de bussiness şi-a desemnat laureaţii din 2018. Judeţul Dolj a fost foarte bine reprezentat, doi manageri de unităţi de învăţământ preuniversitar fiind premiaţi la secţiunea „Directorul Anului pentru Antreprenoriat”, în cadrul Galei „Edu Leaders Forum 2018”, care s-a desfăşurat la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute.

Competiţia a fost concepută din dorinţa unor oameni de afaceri de a schimba educaţia din România, alături de oameni determinaţi, Asociaţia pentru Valori în Educaţie urmărind să pună în aplicare idei pentru noi proiecte cu impact considerabil. Astfel, cei care conduc activităţi economice cu rezultate notabile au ales să colaboreze pentru ca, în maximum 20 de ani, învăţământul românesc să se găsească în „Top 10” al sistemelor educaţionale din Europa. Pentru a identifica resursa umană din educaţie, care îi poate ajuta să ajungă unde şi-au propus, au adus împreună 20 de ONG-uri cu interes major în domeniul educaţional şi, beneficiind de rezultatele comune ale unor proiecte derulate individual, ţinând cont doar de recomandări privind implicarea, profesionalismul şi determinarea persoanelor propuse, au reuşit să realizeze o bază de date în acest sens.

Nimic nu se poate obţine fără colaborare

În 2018, la decernarea premiilor anuale, Doljul a fost foarte bine reprezentat, doi manageri fiind premiaţi la categoria „Directorul Anului pentru Antreprenoriat”, unde au fost desemnaţi directori ale căror iniţiative arată eficienţa unor acţiuni antreprenoriale în situaţii în care resursele nu au fost suficiente, care au abilitatea de a vedea oportunităţi acolo unde există provocări, capacitatea de a identifica resurse şi posibilităţi şi, nu în ultimul rând, curajul de a-şi asuma iniţiative şi riscuri calculate, cu perseverenţă. În urma numeroaselor proiecte derulate în unităţile pe care le conduc, două doamne, manageri ai intituţiilor pe care le conduc, au obţinut această distincţie. Este vorba despre prof.  Alexandrina Năstase, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova , şi prof. Anca  Irina Neda, de la Şcoala Profesională din comuna Valea Stanciului. Proiectele derulate de amble sunt foarte multe, cele care au condus la această performanţă, astfel că am luat legătura cu fiecare, pentru a afla câteva impresii. „Acest rezultat, ca şi toate lucrurile frumoase care se întâmplă în şcoala noastră, nu ar fi fost posibile fără echipa din spatele meu şi fără implicarea necondiţionată a elevilor şi părinţilor, ba chiar şi a bunicilor. Eu sunt doar partea văzută a iceberg-ului” – Alexandrina Năstase. „Acest premiu este recunoaşterea bunei colaborări între Şcoala Profesională din comună, elevi, cadre didactice şi părinţi ai copiilor, Primăria din localitate, prin sprijinul acordat de către primarul Ovidiu Gîngioveanu. S-au derulat foarte multe proiecte, inclusiv cu Banca Mondială, prin care s-a construit o grădiniţă şi s-au reabilitat trei clădiri din cele zece ale instituţiei de învăţământ. În cadrul Proiectului „Antreprenoreşti – adoptă un sat!”, susţinut de către „Roumanien Bussines Leaders” am adus laolaltă instituţiile din comună şi oamenii de afaceri locali. Numai prin colaborare şi încredere, putem face lucruri măreţe” – Anca Irina Neda.