Pădurar cercetat penal alături de hoţii de lemne pe care îi ajuta

0
350

Mai mulţi doljeni, între care şi un pădurar, toţi din comuna Rast, sunt cercetaţi penal după ce poliţiştii IPJ Dolj au stabilit că tăiau ilegal material lemnos, cu sprijinul pădurarului. În urma descinderilor făcute sâmbătă, la locuinţele suspecţilor, oamenii legii au găsit şi ridicat nu mai puţin de 9 mc de lemne. Asta după ce, săptămâna trecută, de la doi fraţi din Rast, s-au confiscat 4,2 mc material lemnos pentru care nu aveau documentele legale, o căruţă, 5 motofierăstraie şi 5 topoare cu care tăiaseră ilegal lemne, cu sprijinul aceluiaşi pădurar. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.

Poliţiştii doljeni au deschis un amplu dosar penal privind tăierea ilegală şi sustragerea de material lemnos din pădurea comunei Rast, iar în baza cercetărilor efectuate au solicitat şi au obţinut de la Judecătoria Băileşti mandate de percheziţie pentru locuinţele unor suspecţi. Astfel, conform reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă, 11 noiembrie a.c.,poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Băileşti şi Postului de Poliţie Rast au descins la trei adrese din Rast şi din satul Rastul Vechi. Suspiciunile s-au confirmat, la locuinţa lui Marin Budulică, de 54 de ani, fiind găsită cantitatea de 3,2 mc material lemnos, de esenţa plop, salcie şi frasin. De asemenea, în urma percheziţiilor, la domiciliul lui Constantin Păpaie, de 46 de ani, a fost găsită cantitatea de 1,3 mc material lemnos, de esenţa plop, salcie şi frasin.

Pe parcursul audierilor şi cercetărilor, cei doi bărbaţi au declarat că au cumpărat întreaga cantitate de material lemnos de la pădurar, acesta fiind identificat în persoana lui Florea Cioroianu, de 54 de ani, din localitatea Rast. În aceeaşi zi, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară şi la locuinţa pădurarului, unde a fost găsită cantitatea de 4,5 mc lemn, esenţa salcie şi frasin, precum şi 13 cartuşe, cal. 12 mm, deţinute fără drept, constatându-se totodată că acesta ţinea arma de serviciu sub salteaua patului, încălcând astfel regulile cu privire la modul de păstrare la domiciliu a armei, precum şi a celor cinci cartuşe aferente, cu glonţ, cal. 7,62 mm.

„Întreaga cantitate de 9 mc material lemnos a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Poiana Mare. Arma de serviciu şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Încă o descindere săptămâna trecută

Din investigaţiile efectuate de oamenii legii s-a stabilit faptul că pădurarul Florea Cioroianu a înlesnit şi altor două persoane din localitate sustragerea de material lemnos. Mai exact, după cum anunţau săptămâna trecută reprezentanţii IPJ Dolj, lucrătorii Postului de poliţie Rast au fost sesizaţi prin plângere de Ocolul Silvic Poiana Mare cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat şi sustras din pădurea pe care o deţin în imediata apropierea comunei Rast, 18 arbori esenţă plop şi salcie. Astfel, pe 8 noiembrie a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate de echipa de cercetare constituită la nivelul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast au fost identificaţi fraţii Sorin şi Remus Dudea, din comuna Rast, iar în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Judecătoria Băileşti poliţiştii au descins la domiciliul suspecţilor, unde au descoperit 4,2 mc de material lemnos pentru care nu aveau documente legale de provenienţă. În urma percheziţiei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de lemne, căruţa cu care s-a transportat materialul lemnos, 5 motofierăstraie şi 5 topoare, folosite la tăierea materialului lemnos, cei doi fraţi fiind şi ei cercetaţi penal.