Croaţia şi Elveţia s-au calificat la Mondiale

0
340

Croaţia şi Elveţia s-au calificat la CM Rusia 2018, avansul luat în turul cu Grecia, respectiv Irlanda de Nord, fiind decisiv, fiindcă meciurile retur s-au terminat fără goluri. Astfel, Elveţia se poate considera calificată la turneul final chhiar de românul Ovidiu Haţegan, care a inventat un penalty la Belfast.

Croaţia a remizat, 0-0, la Pireu, în manşa a doua a barajului, după ce câştigase meciul tur cu scorul de 4-1 şi are cinci calificări din tot atâtea baraje jucate. Grecia a efectuat şase schimbări în echipă faţă de meciul tur, dar degeaba, fiindcă nu şi-a creat nicio ocazie.

Croaţia a jucat cu: Subasic —Vrsaljko,  Lovren,  Vida, Strinic —  Rakitic,  Brozovic —  Modric (Mitrovic, 90+1) —  Mandzukic,  Kalinic (Kramaric, 78), Perisic (Rebic, 86). Selecţioner: Zlatko Dalic.

Elveţia va fi prezentă astfel pentru a unsprezecea oară la Cupa Mondială, turneu la care Irlanda de Nord nu a mai evoluat din 1986, când a lăsat România acasă.

 

Vladimir Petkovic a jucat cu: Sommer —  Lichtsteiner,  Schaer Akanji,  Rodriguez —  Zakaria,  Zhaka — Shaqiri ( Freuler, 80), Dzemaili (Mehmedi, 61),  Zuber — Seferovic (Embolo, 87).

În seara aceasta, pe San Siro, Italia – Suedia, după 0-1 în tur.