Peste 300 de misiuni executate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, în ultima săptămână

0
380

În perioada 5 – 11 octombrie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au executat 341 misiuni de menţinere a ordinii publice în zona de competenţă, din care 282 misiuni în patrule mixte în cooperare cu poliţiştii doljeni, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravenţională şi prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, pe timpul cărora au fost aplicate 127 sancţiuni, dintre care 108 avertismente scrise şi 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.400 lei.

În aceeaşi perioadă, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală în cazul a patru infracţiuni constatate independent, astfel: trei infracţiuni constatate în baza Legii nr. 143 din 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi o infracţiune constatată în baza Legii nr. 84 din 1998 privind mărcile înregistrate şi indicaţiile geografice, iar pe timpul misiunilor desfăşurate în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, în sistem integrat, jandarmii au acordat sprijin la constatarea a 13 infracţiuni.

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi pentru prevenirea infectării cu virusul SARS CoV-2 vor continua şi în perioada următoare în zonele aglomerate, pieţe, parcuri, mijloace de transport în comun şi în alte zone în care se pot produce aglomerări de persoane.