Un cerşetor luat drept Negrilă de presa italiană

0
59

Cotidianul italian Corriere dela Sera a publicat un material denigrator cu cel care se pretinde „Negoro” şi este de fapt Gheorghe Nicolae, tatăl lui Jackie Nicolae, fost jucător al echipei lui Mititelu

Celebrul cotidian italian Corriere della Sera a publicat un reportaj, scris şi video, cu un cerşetor român de etnie rromă care jonglează printre maşini, pe străzile din Roma, şi cere bani pretinzând că este fostul fundaş al Craiovei Maxima, Nicolae Negrilă. Cerşetorul este Gheorghe Nicolae, tatăl lui Nelu „Jackie” Nicolae, fost jucător la echipa lui Adrian Mititelu. Interesant este că prin Bănie lui Gheorghe Nicolae i se spunea „Biţă”, după un alt jucător al Ştiinţei din anii 80-90, George Biţă. Gheorghe Nicolae este de mai mulţi ani în Italia şi a mai apărut într-un videoclip pe site-ul Fiorentinei, când îl îmbrăţişa pe Adrian Mutu.

„Din semifinalele Cupei UEFA până la semafoarele din Roma, povestea lui „Negroro” (Porecla lui Nicolae Negrilă era de fapt „Negoro”, n.r) este titlul materialului apărut în Corriere della Sera. Ca şi cei care îi oferă bani ţiganului român, ziariştii italieni au crezut povestea şi au publicat-o, fără a se documenta în privinţa personajului. „De obicei îl găsim în Zona Via Leone IV, lângă Muzeul Vaticanului, în Roma. Când lumina semaforului devine roşie, apare pe stradă şi jonglează cu mingea pe cap. A trecut ceva vreme de când Nicolae Negrilă, cunoscut sub numele „Negroro”, a câştigat titlul în România.  În palmaresul său se află 3 titluri, 3 cupe naţionale, toate cu Universitatea Craiova (echipa care recent a jucat cu AC Milan, în preliminariile Europa league), are 28 de selecţii la naţională şi o semifinală de Cupa UEFA, în 1982-1983, disputată cu Benfica. În sferturile de finală, Craiova a eliminat-o pe Kaiserslautern, cu un gol decisiv marcat de Negrilă” notează publicaţia italiană.

„Am jucat semifinala cu Benfica, a fost 0-0, am jucat cu alte echipe bune. Am jucat cu Fiorentina, ne-a condus cu 1-0, s-a terminat 3-1 pentru noi. Mare jucător era Antognoni. Gigi Riva a cel mai mare din toate timpurile, apoi Giani Rivera, pentru că a câştigat Balonul de Aur” le-a spus Gheorghe Nicolae ziariştilor italieni, care au publicat şi imagini cu golul marcat de Negrilă împotriva lui Kaiserslautern.

Între timp, Nicolae Negrilă este bine-mersi în Craiova, unde lucrează la Regia de Termoficare. Este revoltat că i se terfeleşte imaginea într-un asemenea hal. „Este incredibil, nu mă aşteptam la aşa ceva. Aşa am ajuns să folosească numele meu un ţigan la cerşit. Nu am numărul lui să-l sun. Mă gândesc să dau în judecată ziarul din Italia, chiar am luat legătura cu un avocat. Am înţeles că fiul lui a jucat la Mititelu” spune Negrilă. Întrebat de ce crede că l-a ales tocmai pe el dintre gloriile Ştiinţei, „Negoro” glumeşte: „Probabil am fost cel mai tehnic din Craiova Maxima şi de aceea s-a gândit tocmai la mine”.

Născut în Gighera, judeţul Dolj, Nicolae Negrilă are acum 63 de ani. A jucat peste 350 de meciuri pentru Universitatea Craiova, dintre care 46 în cupele europene. Are 28 de selecţii şi un gol pentru naţionala României, cu care a participat la Euro 84. A fost secundul lui Sorin Cârţu în 1991, când Ştiinţa a câştigat eventul. Celebră este reuşita sa din returul cu FC Kaiserslautern, care a calificat Craiova Maxima în semifinalele Cupei UEFA. „Negoro” nu a jucat în returul semifinalei cu Benfica, fiind suspendat.