Cursuri de limba şi cultura italiană la Biblioteca „Aman”

0
52

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a demarat luni, 9 octombrie, un program de învăţare a limbii italiene. Cursurile sunt desfăşurate săptămânal, de luni până joi, de Antonio de Sicili, profesor de limba şi cultura italiană în Trento (Italia), până în data de 2 noiembrie.

Activităţile se adresează tuturor categoriilor de public, indiferent de vârstă, şi se vor concretiza în obţinerea unui certificat de limbă nivel A2.

Cu mai bine de un secol în urmă la Craiova şi în împrejurimile municipiului nostru vieţuia o comunitate italiană extrem de importantă prin număr şi preocupări. Învăţarea limbii italiene, limbă oficială a Uniunii Europene, limbă latină şi, de ce să nu o spunem, limbă întrebuinţată în mod curent de cel mai însemnat segment al diasporei româneşti, este o oportunitate pe care Biblioteca Aman le-o sugerează tuturor craiovenilor. Îi mulţumesc în mod expres părintelui Marius Resceanu pentru că a făcut posibilă această activitate”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

Cursurile de limba şi cultura italiană se desfăşoară în sala “Marin Sorescu” de luni până joi, în intervalul orar 16:45 – 18:30.

  Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”