Poliţiştii rutieri la „vânătoare” de vitezomani

0
653

Poliţiştii rutieri au aplicat, în cadrul activităţilor desfăşurate la acest sfârşit de săptămână, amenzi în valoare de peste 23.000 lei, 86 dintre acestea unor şoferi care au depăşit viteza legală. În plus, pe numele unui craiovean prins circulând cu viteză pe strada Râului din municipiu, deşi avea permisul suspendat, oamenii legii au întocmit dosar penal.

La acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri au acţionat, din nou, pe principalele drumurile naţional-europene din judeţul Dolj şi pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cauzate de încălcarea regimului legal de viteză. Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu poliţiştii Biroului Rutier Craiova au urmărit, în cadrul activităţilor desfăşurate, şi conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă. În total, pe parcursul acestor activităţi au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale a cărora valoare depăşeşte 23.000 lei, dintre acestea 86 fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alte 15 amenzi au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării şi 5 permise de conducere.

În cadrul acţiunii poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic, pe strada Râului, pe Ştefan Dobre, de 32 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism Ford Focus cu viteza de 62 Km/h. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că acesta avea permisul de conducere suspendat, fapt pentru care pe numele craioveanului a fost întocmit dosar penal, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.