”Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică”

0
107

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu va vizita România, în perioada 12-18 septembrie 2018. Înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanți ai autorităților locale și regionale, va vizita proiecte cu finanțare europeană și va participa la o serie de conferințe la nivel înalt și la un dialog cu cetățenii.

Ieri, la Sibiu, comisarul european Corina Creţu  a avut o primă întâlnire de lucru cu reprezentanți ai autorităților locale. La discuții  au participat Astrid-Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu, Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, și Horațiu-Lucian Marin, subprefectul județului Sibiu.

Astăzi, la Petroșani, comisarul pentru politică regională va participa, împreună cu reprezentanți de nivel ministerial ai Guvernului României, la conferința la nivel înalt ”Regiunile carbonifere din România în tranziția energetică”, organizată de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN în parteneriat cu Comisia Consultativă pentru Mutații Industriale din Comitetul Economic și Social European și cu Universitatea din Petroșani. Scopul dezbaterilor îl reprezintă stabilirea unor măsuri ce urmează a fi adoptate și finanțate la nivel european, național și local pentru asigurarea unei tranziții energetice juste în regiunea minieră carboniferă Valea Jiului.

Împreună cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan, comisarul Creţu va participa, mâine, la un Dialog cu cetățenii la Cluj-Napoca. Dezbaterea cu publicul larg va avea tema ”Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică”.

În ziua următoare, 15 septembrie, înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanți ai autorităților locale din Turda și Alba-Iulia și va vizita proiecte cu finanțare europeană ce au avut un impact semnificativ atât în viața cetățenilor, cât și a mediului de afaceri din cele două orașe.

În perioada 17-18 septembrie, comisarul european Corina Creţu va participa, alături de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, la reuniunile la nivel înalt din cadrul Summitului Inițiativei celor Trei Mări, ce va avea loc la București.