Marian Jean Marinescu, singurul europarlamentar român care a luat cuvântul în cadrul discuţiei pe tema viitorului UE

1
123
Marian-Jean Marinescu

Vicepreşedintele Grupului Partidului Popular European, Marian-Jean Marinescu, s-a adresat la începutul acestei săptămâni Comisiei Europene, reprezentată de Preşedintele José Manuel Barroso, în cadrul ultimei dezbateri privind Starea Uniunii înainte de alegerile europene din 22-25 mai 2014. Deputatul PDL este singurul europarlamentar român care a luat cuvântul în cadrul discuţiei pe tema viitorului UE. 

În mesajul său, Marian-Jean Marinescu a făcut trimitere la eforturile comune ale Comisiei şi Parlamentului European în perioada de criză economică traversată de Europa, precum şi la mecanismele de care Comisia dispune pentru a se asigura că statele membre aplică legislaţia necesară redresării: Semestrul European şi Acordul de Parteneriat. „Criza financiară a generat criză economică şi a creat mari probleme în majoritatea statelor membre. Guvernele, sub presiunea internă, au utilizat deseori măsuri populiste. Dezbaterea «austeritate, dezvoltare, locuri de muncă» a determinat creşterea populismului. Comisia are acum la dispoziţie două mecanisme care pot determina Statele Membre să adopte măsurile necesare pentru dezvoltare şi locuri de muncă: Semestrul European şi Acordul de Parteneriat”, a transmis Marian-Jean Marinescu Preedintelui Barroso.

„Comisia poate determina statele membre să adopte măsurile necesare redresării economice”

Marian-Jean Marinescu i-a spus Preşedintelui Comisiei Europene,  José Manuel Barroso că prin Semestrul European şi Acordul de Parteneriat, Comisia poate determina statele membre să adopte măsurile necesare redresării economice „Semestrul European poate direcţiona bugetele naţionale către o politică de cheltuieli înţelepte şi investiţii pentru dezvoltare şi locuri de muncă. Acordul de Parteneriat trebuie să creeze sinergia între bugetele naţionale şi fondurile europene. Statele membre trebuie să elaboreze strategii clare privind direcţiile şi prioritatile de dezvoltare pentru a utiliza la maxim această sinergie”, a explicat în discursul său vicepreedintele Grupului PPE.

CE, gardian al aplicării celor două mecanisme europene

Deputatul european şi-a încheiat intervenţia vorbind despre rolul important al Comisiei în perioada următoare, de gardian al aplicării celor două mecanisme europene. „Comisia nu trebuie să ezite să ia toate deciziile necesare, indiferent de statul membru afectat, pentru a aplica aceste mecanisme care pot redresa  contextul actual şi pot genera creştere economică şi stabilitate la nivelul întregii Uniuni”, a punctat Marian-Jean Marinescu. Organizată în fiecare an începând din 2010, dezbaterea a reunit la Strasbourg reprezentanţii Comisiei Europene, ai grupurilor politice din Parlamentul European şi preşedinţia Consiliului. Întâlnirea a oferit Preşedintelui Comisiei ocazia de a vorbit deputaţilor despre planurile sale până la alegerile de anul viitor, o dezbatere cu deputaţii şi preşedinţia lituaniană a Consiliului urmând discursului.

1 COMENTARIU

  1. Precis ca acesta figura spalcita, inodora si incolora (dar care pozeaza in intelectual … subtire !) mai doreste inca un mandat de Europarlamentar ! De , cu un salariu de aproximativ 7000 de euro/luna, platit de contribuabilul roman, parca sa zic ca Jenica se simte destul de bine la Bruxelles alaturi de o mare intelectuala – analfabeta cu buzele ranforsate….dar colega de ideologie – vai de ideologia voastra !!!!).
    Sa vedem daca si el doreste sa candideze ca … independent (precum a facut analfabeta care s-a umplut de mari succesuri !).

Comments are closed.