Schimbare de denumire a viitorului spital regional care urmează să se construiască în Craiova. Consilierii municipali sunt convocați, mâine, într-o ședință extraordinară în care li se propune ca titulatura noii unități medicale să se modifice, prin eliminarea unui cuvânt, din Spitalul Clinic Regional de Urgență Craiova în Spitalul Regional de Urgență Craiova.
Potrivit proiectului de hotărâre, solicitarea de schimbare de denumire a venit din partea Ministerului Sănătății, care coordonează acest proiect și cu care s-a semnat, încă din luna martie a acestui an, un protocol de colaborare în acest sens. În documentația autoritățile locale nu se precizează însă de ce a fost cerut acest lucru. În schimb, se arată că propunerea de modificare a titulaturii a trecut pe la Direcția de Urbanism a Primăriei Craiova, care și-a dat avizul. Ultima dată a fost înaintată și Direcției Juridice a municipalității care, de asemenea, a avizat favorabil această propunere.
Nu va mai fi un spital clinic
Autoritățile propun, prin urmare, ca titulatura spitalului regional să fie schimbată și modificată, simultan, și în textul protocolului de colaborare care a fost semnat, așa cum spuneam în luna martie, între Ministerul Sănătății, Prefectura Dolj, Consiliul Județean Dolj și Primăria Craiova. Concret, este vorba de eliminarea cuvântului “clinic”, astfel că Spitalul Clinic Regional de Urgență Craiova să fie denumit Spitalul Regional de Urgență Craiova. Singurul spital clinic rămâne, așadar, doar Spitalul Clinic de Urgență nr. 1 din Craiova, care se află, după cum se știe, în subordinea Consiliului Județean Dolj.
În rest, protocolul rămâne neschimbat
În rest, protocolul rămâne valabil, în termenii și condițiile în care a fost încheiat anterior. Astfel, reprezentanții ministerului trebuie să transmită autorităților locale cerințele urbanistice necesare pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal, în vederea realizarii obiectivului de investiții (indicii urbanistici necesari, regimul de înălțime și alte date tehnice similare). Totodată, Ministerul Sănătății se obligă să comunice și datele tehnice necesare, pe specialități, pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice, în speță branșamente, racorduri, drumuri, de acces. Cea mai importantă sarcină aflată în sarcina ministerului este, desigur, asigurarea finanțării pentru realizarea tuturor lucrărilor, din bugetul de stat sau alte surse.
Ministerul asigură finanțarea, autoritățile – utilitățile și transportul
În timp ce autoritățile județene le revina sarcina înlesnirii obținerii avizelor necesare, municipalitatea craioveană – care va fi și beneficiarul acestui spital – are atribuții mai multe în derularea investiției. Potrivit protocolului semnat, autoritățile pun la dispoziție terenurile necesare construirii căilor de comunicare și a rețelelor de utilități și pun constructorul desemnat în legătură cu deținătorii de utilități, inclusiv cu celelalte autorități locale de avizare. Mai asigură facilități în ceea ce privește eliberarea avizelor, certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire necesare obiectivului de investiție, iar, la final, asigură transportul public local de călători până la spital.
si cat de mari sa fie literele, da’ neaparat intr-o sedinta separata, festiva … si cu presa. si cu mici sau crenvursti si afise lucioase pe pereti … si invitati multi…
Comments are closed.