Poliţia Locală, în razie de noapte prin cartierele Craiovei

0
89

comunitari 1În numai două nopţi, poliţiştii locali au aplicat amenzi de aproape 11.000 de lei. Aceştia au efectuat razii în toate cartierele Craiovei si au depistat grupuri de tineri care tulbură liniştea locatarilor şi murdăresc domeniul public, aruncând coji de seminţe, ţigări şi PET-uri pe trotuare sau în părculeţe dintre blocuri. Directorul Poliţiei Locale, Tavi Mateescu, spune că aceste acţiuni vor continua şi în următoarele zile.

În perioada 10-12 august 2016, între orele 23.00 şi 3.00, echipe mixte formate din poliţişti locali, cu atribuţii de ordine publică şi circulaţie din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, au efectuat mai multe acţiuni în cartierele craiovene. Scopul a fost depistarea, identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind convieţuirea socială.

Potrivit directorului Poliţiei Locale Craiova, Tavi Mateescu, în urma acestor acţiuni, au fost verificate 26 de locaţii cunoscute cu astfel de probleme în oraş.

„Au fost legitimate un număr de 338 de persoane, fiind aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 10.950 lei. Au fost constatate abateri constatate cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum şi încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată, pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii”, a declarat Tavi Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

Sancţiunilor contravenţionale care au fost aplicate în temeiul HCL nr. 319/2009 au fost pentru aruncarea pe domeniul public a ambalajelor, PET-uri, resturi de ţigări şi coji de seminţe. „Asemenea acţiuni se vor derula şi în perioada următoare”, a precizat Tavi Mateescu.comunitari 2

346.930 de lei, amenzi date blatiştilor din autobuzele RAT

De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii iulie, echipe mixte formate din poliţişti locali cu atribuţii de ordine publică din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Craiova şi funcţionari cu atribuţii de control legitimaţii de călătorie din cadrul RAT Craiova au efectuat acţiuni în vederea depistării, identificării şi sancţionării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind transportul public în comun, precum şi normele privind convieţuirea socială, ordinea si liniştea publică în mijloacele de transport public în comun aparţinând RAT Craiova. În urma acestor acţiuni, au fost legitimate un număr de 6.247 de persoane, fiind aplicate 4.031 amenzi contravenţionale în temeiul Legii nr. 92/2007 actualizată, privind serviciile de transport public local (persoanele au călătorit fără titlu de călătorie/legitimaţii de călătorie valabile sau alte documente de transport stabilite prin lege sau hotărâri ale Consiliului Local Craiova), în cuantum total de 346.930 lei.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 194 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 32.380 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„Precizăm că sancţiunile contravenţionale au fost aplicate persoanelor depistate fără legitimaţie valabilă în mijloacele de transport RAT Craiova, care la controlul efectuat de funcţionarii RAT, au refuzat să achite valoarea suprataxei, aşa cum a fost instituită prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 231/2010 privind aprobarea instituirii suprataxei, în cuantum de 30 lei, pentru contravenţiile săvârşite de persoanele fizice care călătoresc cu mijloacele de transport public local de persoane, efectuate prin curse regulate, fără titlu ori legitimaţie de călătorie valabile sau refuză să prezinte organelor de control titlul ori legitimaţia respectivă”, a explicat Tavi Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.