Examen dificil pentru oamenii lui Mulţescu

0
90

Universitatea Craiova – CSM Poli Iaşi

Stadion: Externsiv, luni, ora 18:30.

Echipe probabile

Calancea – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski – Băluţă, Nuno Rocha, Ivan – Măzărache. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Grahovac – I. Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ciucur, Mitici, V. Gheorghe, Bole – A. Cristea, Piccioni. Antrenor: Nicolo Napoli.

 

CRAIOVA - IASITocmai eliminate în optimile Cupei Ligii, Universitatea Craiova şi Poli Iaşi îşi dau întâlnire, luni, pe Extensiv, într-una dintre cele mai intersante partide ale rundei cu numărul 4. Vom asista practic la “finala” pentru Europa League de sezonul trecut, când moldovenii au avut câştig de cauză, in extremis, după ce au  revenit de la 0-2 la 3-2 pe terenul retrogradatei Timişoara, cu două goluri înscrise dincolo de minutul 80.

Excluzând cele petrecute în Cupa Ligii, cele două au produs un fotbal “cu goluri”! Toate jocurile alb-albaştrilor s-au încheiat cu 2-1, eşec cu Pandurii (d) şi victorii cu ASA (a) şi cu Astra (d), în vreme ce Poli a învins cu 3-1 pe Mediaş (a) şi cu 3-0 pe ASA (d), la care se adaugă un 2-2 (a) şi un 1-2 (d) în turul doi preliminar al EL. Aşadar, premise suficiente pentru un meci deschis. Cum a fost în Bănie şi în turul play-out-ului! Atunci, mai exact în 22 mai, Universitatea a deschis scorul prin Vătăjelu (18 penalty), ieşenii au întors rezultatul prin Golubovic (45+2) şi Andrei Cristea (49), pentru ca în cele din urmă victoria să revină Craiovei, 3-2, graţie unor reuşite semnate de Herghelegiu (58) şi Iliev (79). Cei doi nu se mai află în lotul alb-albastru, la fel cum nici Golubovic la Iaşi.

Per-ansamblu ciocnirilor directe, bilanţul e perfect egal, câte trei succese de fiecare parte. Echilibru perfect şi în ceea ce-i priveşte pe cei doi tehnicieni, Gheorghe Mulţescu şi Nicolo Napoli. Va fi al cincelea duel, iar palmaresul precedentelor confruntări cuprinzând câte o victorie de fiecare şi două remize.

Partida cu Iaşiul ar putea fi ultima pe Extensiv. Joi, Liga Profesionistă de Fotbal, la cererea deţinătorului de drepturi tv şi al televiziunilor, a notificat clubul că nu mai poate disputa meciurile de pe teren propriu, din Liga 1, pe arena din imediata vecinătate a Parcului Nicolae Romanescu, deoarece aceasta nu dispune de instalaţie de noctură. Noua casă a Universităţii va fi cel mai probabil Municipalul din Severin, însă rămâne de stabilit de când va începe Ştiinţa să evolueze în urbea de pe Dunăre.VATAJELU

Craiova dă antrenorul şi doi jucători în echipa ideală a rundei trecute

Gheorghe Mulţescu a fost desemnat cel mai bun strateg din runda a treia a Ligii 1 Orange, pe când Apostol Popov şi Bogdan Vătăjelu (foto) asigură benzile defensive ale echipei ideale.

Revista LPF a publicat “11-le” perfect al rundei precedente, în care CS U s-a întors cu toate punctele din fieful campioanei Astra. Despre tehnician, cei de la LPF au spus: „A aranjat foarte bine echipa în teren. Victoria de la Giurgiu este prima reuşită de olteni în faţa unei campioane en-titre, de la revenirea în Liga 1“. Evoluţiile lui Popov şi Vâtăjelu au fost caracterizate astfel: „Folosit iniţial pe postul de fundaş dreapta, bulgarul a avut o prestaţie lăudabilă. În plus, a pasat decisiv la reuşita lui Măzărache. Vătăjelu şi-a condus echipa spre prima victorie din istoria craiovenilor pe terenul „astralilor“. Şi-a trecut în cont şi un assist, al şaptelea în 72 de prezenţe în Liga 1“.