S-au pus în vânzare biletele pentru concertul „Maria Tănase Simfonic”

0
453

De câteva zile s-au pus în vânzare biletele pentru concertul „Maria Tănase Simfonic”, care va avea loc pe data de 25 septembrie, de la ora 21.00, la Sala Polivalentă din Craiova. Le găsiți fie la Agenția Filarmonicii „Oltenia”, deschisă de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 și 16.00-20.00 (tel. 0351.414.697), fie pe www.eventim.ro. Prețurile diferă în funcție de categoria locului. Astfel, cele mai scumpe bilete costă 35 de lei, pentru următoarele cinci categorii prețurile fiind de 30, 25, 20, 15 și 10 lei.

Potrivit reprezentanților Filarmonicii „Oltenia”, „Maria Tănase Simfonic” «este un nou concept, prin care ne dorim să îmbinăm folclorul muzical de calitate cu muzica simfonică specifică nouă. Un concept care urmărește să popularizeze ambele stiluri muzicale și să aducă în atenția unui public mare și variat flexibilitatea și abordarea modernă a Filarmonicii „Oltenia”. După experiența fuziunii rock-simfonic („Mozart Rocks” – 2013) și pop-simfonic („Vivaldi Colours” – 2014), am hotărât ca în anul 2015 să-i aducem împreună pe doi artiști excepționali, însă de facturi total diferite».

Este vorba despre Loredana Groza, care îi va întâlni pe Alexander Balanescu și pe membrii cvartetului său (Balanescu Quartet), pentru a crea împreună fuziunea folclor-simfonic. Alături de ei vor urca pe scenă o parte din membrii formației „Agurida”, Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia”, Corul de Copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.

„Succesul edițiilor precedente – câte 5.000 de spectatori la fiecare show –prefigurează un eveniment unic în România, atât ca viziune, dar și ca formă de prezentare artistică”, apreciază reprezentanții Filarmonicii craiovene.