Programe de reintegrare în societate şi pentru cei aflaţi în detenţie

0
332

Ieri, a avut loc lansarea Proiectului „Învață pentru a-i sprijini pe alții”, ale cărui activități vor fi implementate de Asociaţia „Şanse Egale pentru Fiecare” (ASEF) Craiova, în parteneriat cu Penitenciarul de Minori şi Tineri – Centrul de Detenţie Craiova (PMT – CD) şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj.

Obiectivele principale vizează reducerea inegalităţilor sociale şi îmbunătăţirea măsurilor de combatere a discriminării grupurilor vulnerabile şi a excluziunii sociale şi economice. „Prin aceste activităţi de instruire, consiliere şi informare, 100 de persoane internate în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova vor fi ajutate, iar cinci campanii de conştientizare, cu privire la combaterea discriminării pentru 1.000 de beneficiari din zece localităţi rurale din Dolj, vor veni în sprijinul diminuării fenomenului de excluziune, inclusiv prin realizarea unui sistem audio cu circuit închis în PMT Craiova şi a unui studiu sociologic referitor la grupurile vulnerabile”, a precizat subcomisar Daniel Barbu, purtător de cuvânt al PMT Craiova.

Opinii favorabile

Cu prilejul lansării de ieri, a avut loc şi inaugurarea „Centrului Pilot Anti-Discriminare şi de Prevenire a Excluziunii Sociale”, din bulevardul „Decebal” nr.83 Craiova, unde specialiştii ASEF Craiova vor acorda asistenţă gratuită tuturor persoanelor vulnerabile aflate în dificultate. „Oricine se află în pericol ni se poate adresa, specialiştii noştri stându-le la dispoziţie, un grup din 12 experţi urmând să fie pregătit pentru acest program” –Cristiana Moţăţăianu, manager proiect. La rândul său, comisar-şef  Viorel Najap, director al PMT – CD Craiova a precizat: „Salut iniţiativa ASEF de a se implica în eforturile pe care noi le facem în scopul reintegrării persoanelor internate. Suntem deschişi la orice colaborare cu membrii comunităţii şi ai societăţii civile şi apreciem orice formă de sprijin. Proiectul de faţă vine în întâmpinarea unor nevoi reale ale persoanelor internate şi contribuie, într-un mod substanţial, la creşterea activităţii de educaţie”. De asemenea, Daniela Dobrin, şef Serviciu beneficii sociale al AJPIS Craiova, a completat: „Proiectul este binevenit, pentru că în zona grupurilor vulnerabile au fost foarte puţine. Plusul pe care îl aduce este acela că are în vedere categoriile de persoane vulnerabile din mediul rural. Pentru implementarea proiectului, vom susţine activităţile acestuia prin sprijin în selecţia persoanelor care vor face parte din grupurile-ţintă”.