Craiova: Deținut decedat la Penitenciarul Pelendava

1
174

Un bărbat încarcerat în penitenciarul Pelendava din Craiova, după ce a fost condamnat pentru înșelăciune, a decedat în această dimineață, în unitatea de detenție. Bărbatului, în vârstă de 47 de ani, i-a venit rău, a primit îngrijri de la medicul unității, apoi a fost solicitată o ambulanță SMURD, însă nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. Cadavrul a fost depus la morgă pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzai decesului.

1 COMENTARIU

  1. Ceea ce s-a scris nu corespunde decat in parte realatatii. Acest barbat, luat in evidentele medicale ale unitatii, a solicitat de circa doua saptamani ingrijiri medicale, inclusiv ieri, cand starea lui s-a deteriorat vizibil. Cererea sa, pusa in vreun sertar, nu a primit raspuns. Astazi, dupa o criza extrem de puternica in cursul noptii , dna asistenta s-a prezentat si i-a administrat injectabil, o fiola de diazepam. Medicul unitatii nu era prezent!!! In foarte scurt timp a decedat!
    Din pacate, nu este un caz intamplator. Sunt multi detinuti asemeni acestuia, care solicita ingrijiri medicale ( nu ca pe un moft, ci din necesitate) si care sunt tratati cu aceeasi indiferenta de medicul unitatii si de sistem , in general. Din pacate, pedeapsa primita pentru fapta sa, a fost, in cazul de fata , nu doar privativa de libertate, ci pedeapsa cu moartea! Dumnezeu sa il ierte , si cine are un cuvant de spus cu privire la ceea ce s-a intamplat, sa aibe curajul sa il spuna! Cine trebuie sa investigheze, sa o faca si sa nu musamalizeze, iar cine trebuie sa raspunda, sa fie aspru tras la raspundere!

Comments are closed.