85 de locuri de muncă pentru oltenii care doresc să presteze în Germania

0
125

Doljenii în căutarea unui loc de muncă bine plătit au posibilitatea ca acum să opteze pentru piaţa muncii din Germania. EURES România dispune de 85 de posturi pentru muncitorii calificaţi în diverse meserii, care doresc să lucreze în ţara condusă de Angela Merkel. Ocuparea acestor posturi nu este foarte simplă, deoarece se dă un test de limbă, iar germana nu este la îndemâna oricui. Astfel, pentru ocuparea celor 85 de job-uri plătite în euro, se va organiza selecţie la Sighişoara în luna octombrie 2015.

Până atunci doljenii se mai pot pregăti la limba germană, având suficient timp să ia şi meditaţii. Oltenii cu studii superioare de data asta nu au căutare în Germania, pe primul loc fiind meseriile. Astfel, angajatori germani reprezentaţi de compania Unique Personalservice GmbH oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: operator stivuitor (15 posturi), comisionar (15 posturi), hamal (10 posturi), muncitor în metalurgie (9 posturi), electrician (6 posturi), mecanic auto (5 posturi), sudor MIG-MAG (5 posturi), mecanic instalaţii (5 posturi), operator CNC (3 posturi), instalator/montator instalaţii de gaz (3 posturi), lucrător în depozit (3 posturi), mecanic utilaje prelucrarea maselor plastice şi a cauciucului (2 posturi), sculer (2 posturi), zugrav – vopsitor (2 posturi). „Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, permis de conducere categoria şi cunoştiinţe de limba germană”, se precizează într-un comunicat de presă remis de AJOFM Dolj.

Consilierul EURES la dispoziţia doljenilor

Salariul oferit de către angajatorul german este diferit de la un job la altul, dar indiferent de activitatea prestată, românii nu pot obţine mai puţin de  8,80 euro brut/oră şi nici mai mult de 12,80 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, iar durata contractelor de muncă este pe o perioadă nedeterminată.

Angajatorii oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe. „Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj , care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, Craiova, strada „Eugeniu Carada” nr. 13A, telefon 0251/306100, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie”, se mai spune în comunicatul respectiv.