Sanda Cazacu şi proxeneţii ei, menţinuţi după gratii

0
287

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ieri, ca nefondate, recursurile formulate de Sanda Cazacu şi ceilalţi cinci inculpaţi care mai sunt după gratii în dosarul reţelei de proxeneţi destructurată în noiembrie anul trecut de oamenii legii. Tribunalul Dolj, care judecă pe fond cauza, a menţinut, pe 7 august, arestarea preventivă a celor şase inculpaţi, iar aceştia, nemulţumiţi, au făcut recurs, însă fără succes.

Reamintim că poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale (SOS) Dolj, au organizat, la sfârşitul lui octombrie 2012, o operaţiune de destructurare a unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori prin exploatare sexuală, prostituţie şi proxenetism, care acţiona în judeţele Dolj şi Olt. Oamenii legii au oprit, în trafic, pe o stradă din Craiova, trei taxiuri, în interiorul cărora au fost depistate nouă tinere, două dintre ele minore, ce urmau să fie transportate la un hotel, în vederea exploatării sexuale. Împreună cu trei dintre fete, într-una din maşini, era şi coordonatoarea reţelei, Sanda Cazacu, de 47 de ani, din Craiova, suspectată de traficarea mai multor minore şi tinere. Atât femeia, cât şi şoferii celor trei taxiuri, respectiv Sorin Popescu, Claudiu Crăciun şi Daniel Dincă, toţi din Craiova, au fost duşi la sediul DIICOT Craiova, unde, după ce i-a audiat, procurorul de caz a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore. Ulterior, continuând acţiunea, oamenii legii i-au mai prins şi pe Marin Bărbulescu, din Craiova, Gheorghe Croitoru, Valentin Croitoru şi Mădălin Croitoru, toţi trei din Slatina, Daniel Brâncuş, din Craiova, Ovidiu Gronea şi Cosmin Falcoe, ambii din Craiova.  Potrivit anchetatorilor, toţi cei 11 sunt acuzaţi că, în perioada 2010-2012, au racolat şi exploatat sexual, în hoteluri din Craiova şi din judeţul Olt, peste 20 de victime, unele dintre acestea minore, obţinând astfel venituri ilegale de peste 70.000 de euro.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care au dispus, în decembrie 2012, trimiterea în judecată a membrilor grupării de proxeneţi coordonată de Sanda Cazacu sub acuzaţiile de trafic de minori, iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism. Pe parcursul procesului o parte dintre inculpaţi au fost eliberaţi, în acest moment fiind după gratii Sanda Cazacu şi alţi cinci complici ai ei. La ultimul termen de judecată pe fond, pe 7 august, magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut arestarea preventivă a celor şase inculpaţi: „În baza art.300 2 C.p.p. constată legală şi temeinică măsura arestării preventive şi menţine starea de arest faţă de inculpaţii :CAZACU SANDA,FALCOE COSMIN FANE, CROITORU MĂDĂLIN NICUŞOR, BRÂNCUŞ DANIEL CRISTIAN, BĂRBULESCU MARIN LEONARD şi CROITORU VALENTIN IONUŢ. Respinge cererile de înlocuirea a măsurii a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Cu toţii au făcut recurs, însă ieri, judecătorii Curţii de Apel Craiova le-au respins recursurile, inculpaţii rămânând după gratii. Următorul termen de judecată al procesului este pe 12 septembrie.