Explozie de entuziasm şi după victoria din derby: “Vine cinciul!”

0
327

Devine deja un obicei ca echipa Craiovei să celebreze victoriile care o duc spre titlul numărul 5 alături de suporterii ei, în ciuda interdicţiilor din vremea pandemiei. Şi aseară, după succesul cu FCSB, nu neapărat foarte spectaculos, dar extrem de important şi mai ales plin de tensiune, peste o mie de suporteri, în frunte cu Peluza Nord, au venit pe esplanada stadionului, sărbătorind împreună cu jucătorii care au coborât din autocar să-şi salute fanii.

Oraşul “fierbe”

Emoţiile sunt uriaşe în Bănie, fiindcă Ştiinţa este la numai câţiva paşi de a face istorie, respectiv de câştigarea celui de-al 5-lea titlu din istoria clubului. Oraşul clocoteşte. Chibiţii se adună ca pe vremuri în centrul oraşului, dezbătând programul cu ziarul în mână, femeile ştiu şi ele că Ivan s-a accidentat la un antrenament cu 2 zile înainte de meci, copiii recită primul 11 preferat de Bergodi, dar şi cântecele Peluzei nord, taximetriştii sunt nemulţumiţi că italianul le-a dat emoţii la Mediaş şi „n-a făcut toate schimbările, domne’, aşa cum trebuia”, ultraşii nu pot sta departe de echipă şi se năpustesc la cantonament sau la aeroport să le dea favoriţiilor energia de a lupta lupta până la capăt, o energie provenită din pasiunea unică a oltenilor pentru echipă şi pentru fotbal. Galeria n-a lăsat să treacă derby-ul fără coregrafie, chiar dacă n-a fost prezentă la meci, iar alb-albaştrii s-au trezit cu o surpriză când au ieşit la încălzire, în Peluza Nord fiind etalat mesajul „Suntem cu voi…”, din fâşii ataşate de scaune, continuarea fiind deja ştiută: „vă urmăm prin vânt şi ploi/Faceţi-ne o bucurie, aduceţi titlu-n Bănie!”

Unii fani nu mai suportă să vadă meciurile de emoţii

Aşadar, oltenii trec printr-o perioadă specială, şi nu neapărat din pricina pandemiei, „pandalia” lor adevărată fiind Ştiinţa, care poate câştiga un titlu după 29 de ani de aşteptare, de chin, de suferinţă. Unii dintre suporteri nu mai suportă nici măcar să vadă meciurile, din pricina emoţiilor care-i copleşesc. Sexagenarul Ion Popa, originar din oraşul lui Amza Pellea, Băileşti, s-a postat în faţa stadionului cu câteva ore înainte de derby-ul cu FCSB, şi a promis că va rămâne acolo până când se va auzi ultimul fluier, deoarece presiunea este prea mare şi nu-şi stăpâneşte emoţiile. „Am aşteptat prea mult, tată, credeam că nu voi mai avea ocazia să fim aşa de aproape de titlu, mai ales prin ce-am trecut în aceşti ani. Eram tânăr când am luat ultima dată campionatul…Nu mai zic de meciurile Craiovei Maxima, de ale lui Oblemenco… Nu suport să mă uit la meci, mai ales la ăsta, sunt prea emoţionat” s-a destăinuit „Nea Nelu”, aşa cum este cunoscut printre suporterii olteni, aceştia recunoscându-l de la distanţă, după steagurile de care este nedespărţit.

 

 

 

 

 

 

prosport.ro