Tabere gratuite pentru copiii familiilor afectate de inundaţii

0
214

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că Guvernul va aproba proiectul ”Solidaritatea”, prin care va organiza tabere gratuite pentru 1.500 de copii şi tineri care provin din familii afectate de inundaţiile din ultima perioadă.

”Ne preocupă situaţia copiilor din familiile afectate de inundaţii. La propunerea Ministerului Tineretului vom aproba proiectul Solidaritatea, prin care vom organiza tabere gratuite pentru copii şi tinerii proveniţi din familii ale căror case au fost afectate de inundaţii. Ministerul Tineretuui şi Sportului oferă 1.500 de locuri în centrele de agrement”, a declarat Viorica Dăncilă, şa începutul şedinţei de Guvern de joi.

Ea a mai spus că Executivul va continua să ia măsuri pentru a sprijini oamenii şi comunităţile afectat de inundaţii.

”Vrem să-i ajutăm să treacă peste această perioadă dificilă cât mai repede. Vom lua măsuri pe mai multe paliere. Unu: vom aloca fonduri suplimentare comunităţilor locale afectate de inundaţii. Vrem să sprijinim autorităţile locale din judeţe să reabiliteze infrastructura rutieră afectată de inundaţii. O să acordăm interes deosebit drumurilor judeţene şi podurilor aflate pe acestea în vederea realizării conexiunii între localităţi, urmând ca ulterior să ne concentrăm asupra infrastructurii din interiorul localităţilor. Am încercat să facem o prioritizare a investiţiilor la nivelul infrastructurii publice şi am făcut această apreciere în funcţie de nevoia de mobilitate a oamenilor”, a adăugat Dăncilă.

Ministerul Afacerilor Interne au anunţat, joi, că 67 de localităţi din 27 de judeţe sunt afectate de inundaţiile din ultimele ore. Astfel, angajaţii MAI au intervenit în 67 localităţi afectate de inundaţii din 27 judeţe, respectiv Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui, dar şi din Capitală. (Sursa: Mediafax)