Rușii au mai lăsat la preț pentru acțiunile Alro

0
31

Perioada de subscriere în cadrul ofertei de vânzare de către ruși a acțiunilor Alro a fost prelungită cu trei zile, prețul a scăzut, iar acum se acordă și discount, conform unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

O modificare a prospectului spune că prețul de ofertă va fi stabilit în intervalul de preț 3,5 – 4 lei pe acțiune oferită. Investitorii de retail vor subscrie la limita superioară a intervalului de preț, respectiv 4 lei.

Inițial, oferta prevedea ca investitorii de retail să poată subscrie la prețul de 6,18 lei/acțiune, în condițiile în care în această dimineață instrumentele financiare se vindeau cu 3,54 lei/acțiune.

Potrivit anunțului, investitorii de retail vor beneficia de un discount de 7% din prețul de ofertă pentru subscrierile efectuate pe întreaga perioadă de ofertă, respectiv 2 iulie 2018-19 iulie 2018.

Acționarul majoritar al Alro intenționează să își reducă participația în companie la 28,81%, de la 84,19%, printr-o ofertă publică de acțiuni. Comisioanele şi cheltuielile totale estimate a fi achitate de către acţionarii vânzători în legătură cu oferta sunt de aproximativ 84,8 milioane lei.