Pigliacelli şi Cicâldău, prezentaţi în Bănie

0
256

Portarul Mirko Pigliacelli şi mijlocaşul Alexandru Cicâldău au fost expuşi ieri în premieră ca jucători ai Universităţii Craiova

Cu două zile înaintea de a începe sezonul, cu Supercupa României, contra campioanei, CFR Cluj, deţinătoarea Cupei României, Universitatea Craiova, şi-a prezentat cele două achiziţii ale verii: portarul italian Mirko Pigliacelli, venit de la Pro Vercelli, şi mijlocaşul Alexandru Cicâldău, adus de la Viitorul. Cei doi au ieşit pe stadion pentru o scurtă şedinţă foto, apoi au fost invitaţi să spună primele cuvinte din postura de jucători ai Ştiinţei.

Cicâldău: „E o zi specială, sunt prezentat de un club uriaş”

Mijlocaşul de 21 de ani Alexandru Cicâldău nu a ezitat să se compare din nou cu mijlocaşul croat Luka Modric, considerând că se aseamnă cu acesta la stil de joc. Cicâldău a fost recomandat în Bănie şi de fostul jucător al Ştiinţei, Vasile „Marinarul” Mănăilă. „Sunt fericit, este o zi specială pentru mine, fiindcă sunt prezentat la acest club uriaş şi promit că voi da totul pe teren atunci când voi fi folosit. Colegii îmi spun deja Modric, sper să demonstrez că am un stil de joc asemănător. Îi mulţumesc şi domnului Hagi pentru tot ce a făcut pentru mine din 2009 şi până acum. Am venit la Craiova cu gânduri foarte mari, cu ambiție si cu foame de trofee. Cine nu ar vrea să joace cu suporterii Craiovei în tribună?  În România nu mai găsim așa suporteri. Sunt fericit că i-am determinat pe cei de la Craiova să mă cumpere. Nu am emoții. Am venit cu gânduri mari. Nu îmi este teamă. Îmi doresc să ajung departe, din acest motiv m-am apucat de fotbal”, a declarat Cicâldău, noul „decar” al Universităţii Craiova.

Pigliacelli: „Am venit la Napoli de România”

Portarul Mirko Pigliacelli a fost adus după ce clubul a renunţat la Calancea şi Mitrovic, cei care au apărat poarta Craiovei în sezonul trecut, dar nu au avut prestaţii prea reuşite. „În iarnă nu am negociat cu Craiova, ştiu doar că au fost nişte discuţii între cluburi, între Pescara şi Universitatea. Nu am ezitat să semnez atunci când am avut ocazia. Nu am avut posibilitatea până acum să ajung într-un club așa mare. Chiar dacă am ajuns de puțin timp aici, este un spectacol pentru mine. Mister Devis Mangia şi Fausto Rossi mi-au vorbit foarte frumos despre Craiova, despre ce se întâmplă aici, ştiu că am venit la Napoli de România” a declarat Pigliacelli, care a fost împrumutat pentru un an şi va purta numărul 13 la Universitatea.  

Despre cele două achiziţii, Marcel Popescu, a declarat: „Îl urmărim de un an pe Alex Cicâldău, prestaţiile lui şi faptul că a ajuns la echipa naţională ne-au determinat să facem tot ce este posibil pentru ca el să îmbrace tricoul alb-albastru. Am avut şi o poartă larg deschisă la Gică Hagi, a contat foarte mult şi părerea unui fost important jucător al Universităţii Craiova, Vasile Mănăilă, actualmente antrenor la Academia Hagi, care l-a avut jucător pe Alex timp de patru ani. Postul de portar nu a fost acoperit în mod satisfăcător anul trecut şi am apelat la o soluţie recomandată cu mare încredere de antrenorul Devis Mangia. Transferul lui Mirko Pigliacelli nu face să stăm mai liniştiţi în privinţa postului de portar”.

Marcel Popescu: „Nu suntem PSG, dar vor  mai veni jucători!”

Marcel Popescu a spus că nu s-a încheiat campania de achiziţii şi vor mai veni unul sau doi jucători în Bănie. „Faptul că prezentăm doar doi jucători nu înseamnă că transferurile la Universitatea Craiova s-au terminat. S-ar putea ca săptămâna viitoare sau înaintea turului al treilea preliminar al Europa League să mai prezentăm unul sau doi jucători. Se lucrează în continuare, încercăm să fim discreţi în ceea ce facem, ca şi până acum, pentru că în politica de transferuri nu este totul foarte simplu, vrei, iei şi pleci. Nu suntem nici PSG, nici Real Madrid, suntem Universitatea Craiova şi în sensul ăsta un singur criteriu funcţionează la sosiri, ca jucătorii care vin să fie peste ceea ce avem şi să crească calitatea jocului. Nu trebuie să îi ignorăm pe cei care vin din spate şi cărora, trebuie să le dăm o şansă, pentru că altfel utilitatea academiei nu s-ar mai regăsi” a spus Marcel Popescu.