Dolj: Un nou contingent militar polonez, dislocat în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est

0
42

Ceremonia prilejuită de transferul de autoritate între rotaţia a II-a şi a III-a a contingentului militar polonez ce va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România şi va fi afiliat Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, are loc astăzi, începând cu ora 10.00. La eveniment vor participa oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale, se precizează într-un comunicat al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

Contingentul militar polonez este parte componentă a iniţiativei comune Prezenţă Aliată adaptată – tailored Forward Presence (tFP), având misiunea de a asigura prezenţa consolidată în sud-estul Alianţei pentru descurajarea oricărei potenţiale agresiuni, în conformitate cu măsurile adoptate la Summitul NATO de la Varşovia.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de România şi Polonia la Summitul NATO de la Varşovia. Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul asigurat de iniţiativa tFP, informează comunicatul. (Sursa: Agerpres)