Astăzi se afişează rezultatele contestaţiilor la bacalaureat

0
276

Elevii de liceu trec astăzi prin ultimele emoţii ale primei sesiuni de bacalaureat. Până la ora 12.00 se afişează rezultatele contestaţiilor. La nivel naţional s-au înregistrat 57.000 de cereri pentru reevaluarea lucrărilor, din care 1.570 sunt în judeţul Dolj. „Contestaţiile au fost soluţionate în centre din alte judeţe decât cele în care s-a susţinut examenul. În Dolj, cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la Matematică – 604, disciplină ce a fost la proba obligatorie a profilului, urmată de Limba şi literatura română cu 445 de cereri şi de proba la alegere a profilului cu 420 de cereri”, a precizat inspectorul şcolar general Georgică Bercea.

3.847 de nepromovaţi înainte de contestaţii

Cei mai mulţi elevi au depus contestaţie pentru a promova probele şi, implicit, sesiunea. În acest an, înainte de contestaţii procentul de promovare a examenului este de 40,90%, cu 0,06% mai mult decât anul trecut. Astfel, din 7.103 candidaţi, 3.847 nu au reuşit să promoveze sesiunea.

Potrivit metodologiei, se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum 6. Cei care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus, sunt declaraţi „respinşi”. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6,00, nota minimă pentru promovarea sesiunii.