Universitatea din Craiova şi-a prezentat oferta pentru anul universitar 2024/2025

0
1551
Astăzi, Universitatea din Craiova şi-a prezentat oferta educaţională pentru anul universitar 2024/2025. 
„În ceea ce privește licența, Universitatea din Craiova oferă 3.000 de locuri la buget, cu 100 în plus față de anul precedent. Ca urmare a admiterilor de succes din ultimii ani, Ministerul Educației a decis suplimentarea locurilor bugetate la universitatea noastră. Avem o specializare nouă la licență, extrem de interesantă și de actualitate, la Facultatea de Științe, Departamentul Informatică. Este vorba despre un program de inteligență artificială. Avem programe de studii noi, la master, în limba engleză. De altfel, Universitatea din Craiova este într-un amplu proces de reconfigurare a programelor de studii în limbi străine, astfel încât tot mai mulți studenți străini să poată să vină să studieze aici”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.
Începând cu acest an universitar, vom da în folosinţă campusul de pe Bulevardul Decebal, în care vor funcţiona facultăţile de Automatică şi Inginerie electrică, Centrul de cercetări agricole de la Banu Mărăcine, sala de sport de pe strada Brestei de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi, de asemenea, căminul nr. 4, din campusul “Agronomie”. Pot să vă spun că, în acest moment, pe noul exerciţiu financiar european, Universitatea din Craiova a depus mai multe proiecte, unele dintre ele au fost evaluate şi deja declarate câştigătoare, urmând să semnăm contractele de finanţare. Este vorba despre reabilitarea clădirii de pe strada” Traian”, de la Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin, în valoare de şase milioane de euro, căminele 11 şi 13 de pe strada “Brestei”, în valoare de patru  milioane de euro, un nou complex sportiv, compus din două bazine, unul olimpic cu 800 de locuri în tribune şi un bazin de antrenament, de 8 milioane de euro, un parc fotovoltaic care va asigura energia electrică pentru Universitatea din Craiova în următorii ani. Şi nu ne vom opri aici! Sigur că avem în vedere şi aşteptăm deschiderea axelor pentru a putea depune proiecte pentru reabilitarea energetică a clădirii centrale, care este o clădire patrimoniu de categoria A (încă nu s-au deschis aceste axe), dar şi alte proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi de cercetare a universităţii. Sunt sigur că, şi în acest an, admiterea la Universitatea din Craiova va fi un succes. Platforma de admitere este complet funcţională, ea a fost deschisă începând cu data de 15 aprilie. Aşteptăm în continuare înscrieri ale elevilor care în acest an susţin examenul de Bacalaureat. Universitatea din Craiova este una dintre cele mai importante din România, pentru că ne ocupăm de studenţii noştri, de programe de antreprenoriat, avem multe de oferit şi avem multe să-i învăţăm”.
Nu se poate fără Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj
Universitatea din Craiova nu putea şi nu poate avea succes fără un parteneriat solid cu autorităţile locale şi judeţene, în principal cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. În acest sens, prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului din teritoriu, prezent la eveniment, a menţionat: “Universitatea din Craiova este cea mai puternică instituţie de învăţământ superior din regiune, iar colaborarea cu aceasta este extraordinară. Îi îndrumăm pe elevii doljeni să urmeze cursurile celor 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova”.