Minorul care a vrut să lovească intenționat un polițist cu mașina plasat în arest la domiciliu

0
293

Magistrații Tribunalului Dolj au hotărât, ieri, să-i înlocuiască arestarea preventivă lui Cristi Piță, tânărul în vârstă de 16 ani, din Craiova, care a vrut să treacă intenţionat cu maşina peste un poliţist, cu arestul la domiciliu. El mai stă în spatele gratiilor până la rămânerea definitivă a hotărârii, întrucât procurorii pot face contestație la Curtea de Apel Craiova. Minorul a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru ultraj combinat cu tentativă de omor şi conducere fără permis, iar instanța a întors rechizitoriul la Parchet, pentru completare.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să-l plaseze în arest la domiciliu pe Cristi Piță, minorul de 16 ani, din Craiova, acuzat de ultraj și conducere fără permis. Acesta mai stă însă în spatele gratiilor până când hotărârea Tribunalului rămâne definitivă: „înlocuiește măsura arestării preventive a inculpatului PIŢĂ CRISTI, măsură dispusă prin încheierea nr. 11/22.01.2018 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, și cererea de revocare a măsurii arestului preventiv formulată de inculpatul Piţă Cristi. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului nr. 11 din data de 22.01.2018, dacă nu este arestat în altă cauză. Cu contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința camerei de consiliu, azi, 12.06.2018”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Dosarul a fost analizat în camera preliminară a Tribunalului Dolj, iar instanța a decis, săptămâna trecută, să admită, în parte cererile și excepțiile invocate de inculpat, constatând nulitatea declarației dată în calitate de suspect la data de 22.01.2018 și declarația dată în calitate de inculpat la data de 22.01.2018 de inculpatul Piță Cristian. În aceste condiții, după ce procurorii vor primi motivarea hotărârii, trebuie să anunțe dacă mențin dispoziția de trimitere în judecată a inculpatului sau solicită restituirea rechizitoriului.

A fost urmărit pe mai multe străzi și a abandonat mașina

Reamintim că, pe 21 ianuarie a.c., seara, în jurul orei 23.00, depistat în trafic, la volanul unui Opel, Cristi Piță, de 16 ani din Craiova, a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, fiind urmărit pe mai multe străzi din oraș. La un moment dat, pe strada „Nanterre”, un echipaj de la Secția 3 Craiova i-a ieșit în față tânărului, „agenţii Sîrbu Marian şi Lupu Dănuţ au poziţionat autospeciala pe mijlocul părţii carosabile pentru a bloca deplasarea autoturismului Opel, condus de inculpat, care era urmărit de celelalte două echipaje, iar agentul Lupu Dănuţ a coborât şi i-a făcut semnal de oprire conducătorului auto. În momentul când s-a apropiat de echipajul de poliţie, deşi a observat semnalul făcut de agent, inculpatul Piţă Cristi a accelerat şi l-a lovit cu autoturismul pe agentul Lupu Dănuţ Florea, care a fost proiectat ulterior pe capota autoturismului de serviciu, după care inculpatul şi-a continuat deplasarea pe mai multe străzi din mun. Craiova până când autoturismul său a fost blocat şi imobilizat de echipajele care îl urmăreau, în parcarea din spatele blocului O15, situat pe strada Spaniei”, au reţinut procurorii în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a minorului. Cristi Piţă şi-a abandonat maşina, a fugit pe jos, printre blocuri, însă oamenii legii l-au prins. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar pe 22 ianuarie a fost arestat preventiv, de atunci fiind în spatele gratiilor.