Craiova: Jandarmii celor două unități din Craiova au donat sânge

0
241

Astăzi, 13 iunie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au participat la o nouă activitate de donare de sânge cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, sărbătorită în fiecare an, la 14 iunie.

Donarea de sânge s-a realizat la sediul celor două unităţi de jandarmi, prin intermediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, în scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge şi de a încuraja cetăţenii să participe frecvent la astfel de activităţi.

La nivel local, dar şi naţional, jandarmii sunt susţinători ai campaniilor de donare de sânge, fiind deseori iniţiatori şi promovând donarea, pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanţei sângelui în salvarea vieţilor omeneşti.

Deşi are un caracter benevol, periodic jandarmii din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.Mb. Craiova, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, se implică activ şi participă la acţiuni de donare de sânge.

În fiecare an, la data de 14 iunie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej de a semnala necesitatea donării de sânge, dar şi pentru a acorda un omagiu donatorilor de sânge.