Elevii de liceu pot concura pentru Premiile pentru Poezie „Nora Iuga”

0
775

Elevii de liceu care scriu în limba română, indiferent dacă trăiesc în țară sau în diasporă, sunt invitați să se înscrie pentru unul din Premiile pentru Poezie „Nora Iuga”. Cei interesați să participe la concurs vor trimite un singur fișier conținând minimum 10 poezii și un scurt CV pe e-mail directia9@yahoo.com.

Autorii grupajelor finaliste vor fi premiați cu invitații la festivaluri de poezie și evenimente poetice, publicarea grupajelor de debut în presa literară, cărți de poezie. Câștigătorii vor fi anunțați în cursul lunii septembrie 2018 în cadrul Taberei Internaționale de Poezie Vie de la Costinești.

Juriul ediției 2018 a Premiilor pentru Poezie Nora Iuga este compus din: Nora Iuga – președintele juriului, Angela Baciu,  Ciprian Chirvasiu, Adrian Suciu și Lucian Vasilescu.
Nora Iuga (pseudonimul literar al Eleonorei Almosnino; n. 4 ianuarie 1931, București) este o poetă română, romancieră și traducătoare din limbile germană și suedeză. Este soția poetului George Almosnino și mama balerinului Tiberiu Almosnino. Din 1985 este scriitoare profesionistă. Face lecturi publice în străinătate și primește numeroase burse. A început să scrie versuri în clasa a două la Institutul Catolic: în timp ce tatăl ei cântă la vioara un poem de Jeno Hubay, Nora Iuga a simțit o vibrație puternică și muzica a început să se transforme în cuvinte. Atunci a trăit pentru prima oară tulburătoarea atingere a inspirației. Probabil din această cauză, Nora Iuga nu suporta calificativul de profesionist în poezie și nu și-a făcut niciodată o meserie din scris. La 79 de ani, Nora Iuga a devenit cel mai vârstnic blogger literar, în iulie 2010 apărându-i nr. 1 din “Girafa albastră”, o revistă audio-video cu și despre autoare, pe care intenționează să o publice trimestrial. (Sursa: HotNews)