Echipa de baschet a Craiovei s-a despărţit de antrenorul cipriot Panayiotis Yiannaras

0
133

În ciuda parcursului excelent din play-out-ul LNMB, SCM Universitatea Craiova s-a despărţit de antrenorul cipriot Panayiotis Yiannaras, cel care semnase la începutul acestui an cu gruparea din Bănie. Anunţul a fost făcut de clubul craiovean la câteva zile după terminarea campionatului. După o primă parte de sezon dezamăgitoare, în care au ratat intrarea în play-off, baschetbaliştii de la SCMU Craiova au avut o prestaţie solidă în 2024, impunându-se în 19 din cele 21 de meciuri jucate şi au câştigat detaşat grupa 11-18, apoi şi play-out-ul. Craiovenii nu au cedat niciun meci în seriile cu Laguna Sharks, Timişoara şi Galaţiul, terminând sezonul pe poziţia a 11-a. În duelul locurilor 11-12 cu gălăţenii, SCMU Craiova s-a impus în primul meci, jucat la Bucureşti, apoi a terminat cu 2-0 seria, după o victorie majoră, 115-74, în Sala Polivalentă.

„Din păcate, Panayiotis Yiannaras nu va continua pe banca tehnică a echipei noastre de baschet. Antrenorul a primit o propunere oficială pentru a merge mai departe alături de formația noastră, cu care a reușit un record de victorii, dar a trebuit să o refuze. Cadru didactic la o universitate din Cipru, Panayiotis Yiannaras trebuie să revină în țara sa natală pentru următorii doi ani pentru continuarea profesiei sale. Într-un interviu acordat pentru SCM TV, Coach a vorbit despre viitorul său și spune că s-a simțit foarte bine în Bănie și că orașul nostru i-a devenit o a doua casă. Îi mulțumim pentru tot, iar Panayiotis Yiannaras rămâne un prieten al SCM Universitatea Craiova!“, se arată într-un comunicat al SCM Universitatea Craiova.

Antrenorul din Insula Afroditei îşi exprimase dezamăgirea că, în ciuda parcursului bun din play-out, echipa din Bănie a fost igrnorată constant de fani. „Este trist pentru noi să vedem la fiecare meci sala goală. Acești băieți dau totul la antrenamente, au câștigat atâtea partide și merită mult mai mult suport din partea fanilor. Rog fanii baschetului craiovean și nu numai să vină la sală, la meciuri, să ne ofere suport mai mult. Avem nevoie de oameni alături de noi. Sper să jucăm cu mai mulți spectatori în tribune“, declara Panayiotis Yiannaras, pe finalul mandatului său la SCM Universitatea Craiova.