Mama care şi-a agresat fiul şi concubinul ei care l-a ars cu bricheta condamnaţi la câte 3 ani de închisoare

1
40

Florentina Bică, femeia de 23 de ani din comuna Breasta, judecată pentru că şi-a bătut şi maltratat în mod repetat propriul fiu, care avea 6 ani, şi l-a lăsat şi pe concubinul ei să-l agreseze pe micuţ, şi-a aflat, vineri, 10 mai a.c., sentinţa. Magistraţii Judecătoriei Craiova au condamnat-o pe femeie la 3 ani de închisoare cu executare prentru infracţiunile de rele tratamente aplicate minorului şi lovire şi alte violenţe, concubinul ei, care este recidivist, primind aceeaşi pedeapsă pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe. În plus, cei doi trebuie să-i achite minorului, care acum locuieşte la o mătuşă, suma de 15.000 lei daune morale şi au de plătit câte 1.300 de lei cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Povestea lui Mihai Alexandru C., minorul de 6 ani care a fugit de acasă, anul trecut, în luna martie, ca să scape de violenţele la care îl supunea chiar cea care i-a dat viaţă, i-a şocat până şi pe anchetatori. Asta pentru că micuţul era plin de vânătăi şi urma de arsuri din cap şi până în picioare. Potrivit cercetărilor efectuate de poliţişti şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Florentina Bică (de 22 de ani la momentul comiterii faptelor), şi-a luat bagajele şi copilul, pe Mihai Alexandru C., de 6 ani şi s-a mutat la Costel Lucan, concubinul ei, în comuna Breasta, pe la sfârşitul anului 2011. Aşa a început coşmarul pentru micuţ, care a devenit ţinta bătăilor celor doi. Sătul de tratamentul primit, copilul a fugit de acasă, la sfârşitul lunii martie 2012, încercând să ajungă la tatăl său, care era bolnav, şi a fost găsit în autobuz de mătuşa sa, Ioana Sîrbu, de 38 de ani, din comuna Predeşti. Femeia a fost cea care a alertat autorităţile, după ce copilul i-a povestit ce păţeşte şi i-a arătat rănile, şi l-a oprit acasă, cu acordul reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Dolj.

Urme de violenţă din cap şi până-n picioare pe trupul micuţului

În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reţinut în sarcina femeii faptul că, cu intenţie, în luna martie 2012, a exercitat repetat acte de violenţă asupra fiului ei minor. În plus, a adoptat o atitudine de pasivitate faţă de actele de agresiune ale concubinului ei, care l-a lovit repetat cu palmele şi cu corpuri dure pe minor, l-a ars pe umăr cu o brichetă încinsă, pe palme cu o rezistenţă supraîncălzită de la un reşou artizanal şi l-a înţepat în umărul stâng cu vârful unui cuţit. Ba mai mult, din declaraţiile micuţului se pare că cei doi, ca să-l “pedepsească”, îl trezeau şi noapte din somn şi-l luau la palme. “Raportul medico-legal întocmit în cauză a confirmat prezenţa urmelor de violenţă din cap şi până în picioare, iar evaluarea psihologică a evidenţiat existenţa abuzurilor fizice şi emoţionale trăite de copil. Toate aceste fapte au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a minorului”, ne-a declarat la mometul trimiterii în judecată a celor doi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procuror Nicolae Uncheşelu. În timpul audierilor, atât femeia, cât şi concubinul ei au motivat că minorul era neascultător şi foarte agitat şi de aceea, din când în când îi mai dădeau câte o palmă.

Florentina Bică, arestată preventiv pe 29 martie 2012., a fost trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului şi lovire şi alte violenţe, starea de arest fiind menţinută până pe 20 iunie 2012, în acelaşi dosar Costel Lucan, condamnat pe 10 aprilie 2012 la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, fiind judecat pentru loviri şi alte violenţe.

Vineri, Judecătoria Craiova a pronunţat sentinţa, cei doi concubini fiind găsiţi vinovaţi. Ambii au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare (din pedeapsa aplicată femeii urmând să se scadă durata arestării preventive), plata, în solidar, a sumei de 15.000 lei daune morale copilului pe care l-au maltratat şi achitarea a câte 1.300 de lei cheltuieli judiciare. Atât procurorii, cât şi inculpaţii pot face recurs împotriva sentinţei, întrucât aceasta nu este definitivă.

1 COMENTARIU

Comments are closed.