„Charlie”, 9 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj

0
70
Irinel Marian Coandă

Preşedintele Asociaţiei Suporterilor Olteni şi conducător al facţiunii Sezione Ultra a galeriei „Ştiinţei” Craiova, Irinel Marian Coandă, de 34 de ani, zis „Charlie” a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 9 luni pentru ultraj la poliţist local. În timpul altercaţiei iscate la finalul meciului de baschet dintre SCM U Craiova şi Gaz Metan Mediaş, de pe 15 aprilie a.c., Charlie a intrat pe teren şi a pocnit un agent al Poliţiei Locale, fiind arestat o zi mai târziu. Şi-a recunoscut fapta, astfel că a fost trimis în judecată şi condamnat rapid, cu aplicarea prevederilor vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Sentinţa penală a fost pronunţată de Judecătoria Craiova pe 30 aprilie, când Irinel Marian Coandă a fost pus în libertate, însă procesul continuă pe latura civilă, iar bărbatul nu are voie să paticipe la nici un fel de competiţie sportivă pe durata termenului de încercare.

Reamintim că Irinel Marian Coandă zis Charlie, de 34 de ani, din Craiova, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Olteni şi conducătorul facţiunii „Sezione Ultra” a galeriei, a fost arestat preventiv pe 16 aprilie a. c., pentru 20 de zile, la o zi după ce l-a agresat pe Costinel Antonio Ciceu, agent al Poliţiei Locale Craiova. Incidentul s-a petrecut la finalul meciului de baschet dintre SCM U Craiova şi Gaz Metan Mediaş, disputat pe 15 aprilie în Sala Polivalentă din Craiova, când, în timpul încăierării iscate pe teren, Charlie a pătruns fără drept pe suprafaţa de joc şi l-a lovit pe agentul care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Un echipaj al IJJ Dolj l-a prins pe Charlie şi l-a dus la Secţia 1 Poliţie Craiova, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În faţa anchetatorilor Irinel Marian Coandă a recunoscut comiterea faptei, pe 24 aprilie a fost trimis în judecată, inculpatul solicitând instanţei să fie judecat cu aplicarea prevederilor art. 320 ind.1 Cod de procedură penală, care prevede reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă în cazul recunoaşterii faptei. Pe 30 aprilie a.c., bărbatul a fost condamnat la 9 luni de închisoare, Judecătoria Craiova dispunând suspendarea sub supraveghere a pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 9 luni. În plus, Coandă are de achitat 1.200 de lei cheltuieli judiciare către stat. Instanţa a dispus punerea în libertate a inculpatului, odată cu pronunţarea sentinţei, însă i-a impus o serie de obligaţii, între care să se prezinte, la datele fixate la Serviciul de Probaţiune; să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Judecătorii au mai decis ca, pe perioada termenuluid e încercare, respectiv 2 ani şi 9 luni, craioveanul să nu participe şi să nu asiste la nici o competiţie sau joc sportiv.

Pe latură civilă s-a dispus disjungerea cauzei, procesul continuând la Judecătoria Craiova, următorul termen fiind stabilit pe 28 mai a.c, iar pe latură penală, sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.