Tensiuni pe tema proiectului legii salarizării unitare

0
370

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) cere întâlniri cu Guvernul pe proiectul legii salarizării şi ameninţă cu proteste şi blocarea activităţii, pe motiv că prin proiect se încearcă politizarea administraţiei publice locale.

Legea-Salarizării-Unitare“Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) – reprezentativă pentru sectorul, «Administraţie Publică. Activităţi ale organizaţiilor şi organismelor extrateritoriale» prin Sentinţa Civilă nr. 245/S din 15.12.2016 a Tribunalului Braşov – în urma analizei Proiectului legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (termenul, UNITARĂ” a dispărut din denumire), îşi exprimă pe această cale revolta faţă de încercarea clasei politice de a feudaliza administraţia publică locală din România, prin crearea unei categorii de vasali ai aleşilor locali, care din momentul intrării în vigoare a Proiectului de lege în forma actuală vor putea stabili după bunul plac salarizarea angajaţilor din primării şi consilii judeţene de pe întreg teritoriul ţării, fără avizul organizaţiilor sindicale, având un prag minim (salariul minim pe economie) şi un prag maxim (salariul viceprimarului). Nu este greu de anticipat care categorie de salariaţi va beneficia de salarizare maximă şi care va fi pe cea minimă”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, remis miercuri MEDIAFAX.

            Sindicaliştii spun că, pe ascuns, se încearcă politizarea administraţiei publice locale şi transformarea unităţilor administrativ-teritoriale în adevărate societăţi comerciale, în care “Primarul/Preşedintele Consiliului Judeţean egal patron iar Consiliul Local/Consiliul Judeţean egal Consiliu de Administraţie în paralel cu «baronizarea» administraţiei”.

             “Prevederile referitoate la administraţia publică locală din România din acest Proiect de lege au un caracter dircriminatoriu (vă reamintim că Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii pentru toate instituţiile, inclusiv pentru Parlamentul României, iar salariaţilor din sectorul nostru de activitate li se refuză recunoaşterea drepturilor stabilite de către Decizia Curţii Constituţionale nr. 794/2016), se încalcă principiul, muncă egală – salarizare egală…” potrivit sursei citate